Skiløper Patricija Eiduka oppnår det beste resultatet i karrieren

Latvias eneste representant på dette tidspunktet har tilbakelagt distansen på 24 minutter og 19,4 sekunder, mens den amerikanske vinneren Jessie Diggins tapte 29,9 sekunder.

Dette gjorde at latvieren også kunne oppnå en utmerket FIS-score (16,73 poeng), som er rekord for en idrettsutøver.

Den forrige rekorden ble satt 13. desember 2020 i den sveitsiske byen Davos, da Eiduka tok den høyeste verdenscupavslutningen i ti kilometer fristil, ble nummer åtte og samlet 31,52 FIS-poeng.

Tysklands Katarina Henning ble nummer to på fredag, og tapte 3,8 sekunder til vinneren, mens norske Heidi Venga (+15,4) ble nummer tre.

56 utøvere deltok i konkurransen.

I den generelle klassifiseringen av verdenscupen, etter tre konkurranser, unntatt sprint, er Eiduka nummer 17 av 76 utøvere med 122 poeng.

Leder med 280 poeng er svenske Eba Anderson.

I den generelle klassifiseringen av verdenscupen, inkludert sprintdisiplinen, tar latvieren med 134 poeng 20. plass i konkurransen av 87 utøvere.

Norges Tirila Udnes Veng leder med 330 poeng.

På den annen side, i U-23 kvinners skikonkurranse, etter fire konkurranser, med 134 poeng, ligger Eiduka på andreplass etter norske Helena Marie Fosseholm, som har 12 poeng mer, men foran finske Jasmina Kahar med 107 poeng.

Eiduka skal stille på alle tre fridistansene på Lillehammer.

Lørdag klokken 10.30 går sprintkvalifiseringen, og klokken 13.00 starter finalekonkurransen, og søndag klokken 11.45 går det 20 kilometer med fellesstart.

Kanalen «Eurosport 1» sender verdenscupkonkurransene direkte.

Forrige uke, på den første etappen av verdenscupen på den finske Ruka-banen, tok Eiduka 39. plass i den klassiske sprinten, 30. plass på 10 kilometer klassisk og 21. plass på 20 kilometer fristil.

En mellomlanding i Beitustelene er planlagt en uke til i Norge. I midten av desember blir det konkurranse i Davos, men på slutten av året starter den prestisjetunge «Tour de Ski»-serien. Sesongens verdensmesterskap er planlagt mellom februar og mars i den slovenske byen Planačić.

Eiduka startet sesongen i midten av november i Muonio-løypa i Finland, hvor han vant en niendeplass i det internasjonale skiforbundet (FIS) i konkurransen ti kilometer fristil. En uke før verdenscupstart lå latvieren på 12. plass på ti kilometer fristil i Beitustelene.