Serbia rykket opp til Nations League med seier over Norge

Serbiske fotballspillere har oppnådd opprykk til First Division of Nations League. Ajax-kaptein Dusan Tadics lag vant 2-0 mot Norge i Oslo, takket være scoringer fra Dusan Vlahovic og Aleksandar Mitrovic.

Norge og Serbia hadde begge 10 poeng etter fem kamper. Nordmennene trengte uavgjort foran hjemmepublikummet for å promotere seg, da de tidligere hadde vunnet 1-0 mot serberne i Beograd. Det ble imidlertid surt på Ullevaal Stadion for Nations League-toppscorer Erling Haalands side. Vlahovic, Juventus-spissen, ga Serbia ledelsen kort før pause etter en pasning fra lagkameraten Filip Kostic (ex-FC Groningen). I starten av andre omgang doblet Mitrovic ledelsen med sitt sjette mål i denne Nations League for å utligne med Haaland.

Sverige gikk ikke lenger enn 1-1 mot Slovenia i Solna og ble derfor rykket ned til divisjon C. Benjamin Sesko førte slovenerne foran med en fin volley, og minnet om Marco van Bastens mål i EM-finalen i 1988. Emil Forsberg utlignet Sverige, men skandinavene klarte ikke å sikre seieren som var nødvendig for å unngå nedrykk.