Norge slår dobbelt, Les Bleues 6. plass

Faraj Benlahoucine, Media365, publisert lørdag 9. mars 2024 kl. 22:02

Kvinnestafetten i skiskyting på Soldier Hollow ble vunnet av Norge, som samtidig tok disiplinens lille jordklode. Tittelinnehavere, Blues mislyktes på 6. plass, men de rangerte på 3. plass totalt.

Soldier Hollow kvinners skiskytingstafett, sesongens siste etappe, fungerte som dommer for å avgjøre mellom Norge, leder med 286 poeng, foran Sverige og Frankrike uavgjort med 285 poeng. På denne banen i Utah overtok favorittene sin status og fjernet Blues fra disiplinens lille klode. Med den enorme mesteren Ingrid Tandrevold som siste deltaker, fløy skandinavene gjennom løpet, og kom i mål 17 sekunder foran et overraskende lag fra Tyskland. På pallens tredje trinn finner vi svenskene (+42 sekunder) som derfor har slått franskmennene til å ta andreplassen i det generelle klasserommet for kvinnestafetten denne sesongen.

Fratatt Julia Simon hadde Tricolores tydeligvis ikke en god dag. Kvartetten sammensatt av Gilonne Guigonnat, Justine Braisaz-Bouchet, Jeanne Richard og Lou Jeanmonnot var aldri i posisjon til å spille hovedrollene. Svingende fra start til mål mellom 12. og 5. plass, feilet Blues til slutt på 6. plass (+2:01,8). De ble slått av Østerrike, 4., og Tsjekkia, 5. Denne fiaskoen kommer på det verste tidspunktet. Men fremfor alt setter det en stopper for rekken av tre påfølgende triumfer for franskmennene. Disse vil imidlertid hver for seg kunne ta igjen jakten på menyen denne søndagen. Som en påminnelse vant Justine Braisaz-Bouchet sprinten denne fredagen.