Norge og Danmark enkle vinnere ved åpningen av verdenscupen

Danmark har nok til å skremme sine potensielle konkurrenter om verdenstittelen. For sin deltagelse i konkurransen gjorde danskene, forsvarende mestere i 2021, kort med Belgia (43-28). I kjølvannet av den uforgjengelige Mikkel Hansen, forfatter av 10 mål og toppscorer i kampen, har skandinavene aldri vært bekymret for motstanderne, til tross for de 11 redningene til den belgiske målvakten til Toulouse Fenix ​​Handball Jeff Lettens. De røde og hvite utnyttet uavgjort mellom Bahrain og Tunisia (27-27) for å ta kontroll over gruppe H alene.

Heller ikke Norge var bekymret for Nord-Makedonia (39-27). Nordmennene ble slått i kvartfinalen for to år siden mot Spania, og kunne stole på eks-pariser Sander Sagosen, forfatter av 6 mål og fortsatt verdifull i spillet. De slutter seg til Nederland i ledelsen av gruppe F, to dager før de møter hverandre.

Egypt og Serbia ikke noe problem

Beseiret med ingenting i kvartfinalen i 2021 mot de fremtidige vinnerne danskene, startet egypterne konkurransen med et brak. De vant stort sett mot Kroatia (31-22). Faraoene ledet med fire mål til pause (16-12) og slapp ikke grepet etter pause. En suksess som plasserer dem på toppen av gruppe G sammen med USA, vinnere tidligere fra Marokko (28-27).

Algerie kjempet godt, men tapte mot Serbia i dagens siste kamp (36-27). Serberne ledet med tre mål til pause, og slo motstanderne i andre periode for å hevde en første suksess før de møtte Tyskland, medledere i gruppe E.