Norge beholder tittelen

Publisert 20. november 2022

Oppdatert 20. november 2022

Norge er fortsatt den ledende nasjonen for kvinnehåndball i Europa! Thorir Hergeissons spillere vant sin niende kontinentale tittel denne søndagen på slutten av en finale mot Danmark som lenge ikke ønsket å smile til dem. Etter at Louise Burgaard åpnet scoringen (6 mål fra 9 skudd), var det faktisk danskene som tok kontroll over kampen, og påførte motstanderne 7-2 i løpet av tolv minutter for å lage en madrass på fem lengder.

Nordmennene kunne imidlertid svare i et utbrudd av stolthet ledet av Nora Mørk (8 mål fra 9 skudd), noe som tillot dem å redusere gapet til to enheter med syv minutter å spille før de returnerte til garderoben. Likevel satte det danske utvalget inn et siste dytt før de returnerte til garderoben for å presse Norge fire lengder tilbake før uunngåelige Nora Mørk reduserte igjen like før buzzeren. I starten av andre akt så de to lagene slag for slag. Marginen svingte så mellom to og tre mål i ti minutter.

Fantastiske Norge!

Det var i dette øyeblikket at Rikke Iversen (2 mål på 2 skudd), deretter Sarah Iversen (1 mål på 3 skudd) scoret i rask rekkefølge for å bringe Danmark fire skritt foran. For å måtte reagere strammet nordmennene så kampen i forsvar med Silje Solberg (9 redninger med 33 % effektivitet) som ble til en skikkelig mur. Faktisk, i løpet av de siste 17 minuttene av denne finalen, slapp hun bare inn tre mål og lot angrepet hennes ha ekstra ammunisjon. En 4-0 gjorde først at Norge kunne komme tilbake til likestilling i starten av de siste ti minuttene.

Det var en serie på tre mål scoret på rad av turneringens beste spiller Henny Reistad (3 mål på 8 skudd) og Stine Oftedal (3 mål på 6 skudd) som beseglet skjebnen til dette møtet, Mie Hojlund (2 mål på 5 mål) skudd) sparer ære på den siste handlingen. Norge vant med to lengder (25-27) og etablerte seg nok en gang på den kontinentale tronen. En suksess som nå åpner dørene til kvinneturneringen i OL i Paris 2024. Bortsett fra Montenegro i 2012 og Les Bleues i 2018, har nordmennene vunnet syv av de ni siste utgavene av EM for kvinner.