Les Bleues bøyer seg og trøster seg med olympisk sølv… Gjenopplev finalen i de olympiske leker i Paris 2024

Les Bleues hadde en date med historien deres, dessverre, den spilte dem et dårlig puss, på Pierre-Mauroy stadion i Villeneuve-d’Ascq (Nord), lørdag 10. august. Opp mot Norge i finalen i den olympiske håndballturneringen, Frankrike ble utklasset (29-21), tre år etter sin første tittel i Tokyo. For skandinavene er det en tredje OL-gull, etter 2008 og 2012.

En fatal retur fra garderoben. Bak med to mål ved pause (13-15), etter å ha hatt flere muligheter til å ta ledelsen i første omgang, tapte de blå stort sett kampen etter pause. De slapp inn forferdelige 14-8, men det var spesielt i de første minuttene nordmennene gjorde utslaget. Raskt ledet med seks mål (15-21, 42.), hadde Olivier Krumbholzs spillere allerede mistet tråden i finalen.

Kronisk offensiv effektivitet. Hvis bleuene bare scoret åtte mål i andre omgang, er det hovedsakelig fordi Katrine Lunde (44 år) strålte med 12 redninger, men også fordi franskmennene manglet presisjon. Med svake 21/43 på skudd måtte det mer til, spesielt i OL-finalen. Som et symbol representerer de 21 målene den laveste summen for Tricolores under disse spillene.

En helvetes angrepstrio fra nordmennene. Hvis denne kampen har blitt en klassiker av høyhøydedyster i verdenshåndballen, var det tydelig noen nordmenn som var opptatt av å få ned de forsvarende mesterne. Trioen Henny Reistad (8/12), Kari Solberg (6/6) og Stine Bredal Oftedal (5/6) ble avgjørende for Norge. Imperial og forfattere av viktige mål i de hotteste øyeblikkene, de er hovedpersonene som er ansvarlige for tricolor-debakelen.