Latviske U-18-hockeyspillere starter verdensmesterskapet med et nederlag mot USA

Valters Niedrājs scoret det eneste målet for det latviske landslaget.

Det latviske laget svarte på skudd fra tre motstandere med to, og slapp inn den scoringen med 24:36.

Amerikanske hockeyspillere klarte nesten hele første halvdel av første periode i den defensive sonen til det latviske landslaget, men de siste ti minuttene spilte latvierne stort sett to ganger og svarte oftere med angrep, tredje periode endte med 0-0 tegne. Latviske hockeyspillere hadde til og med en liten fordel i skudd på mål – 11:7.

Latverne forløste seg i det første minuttet av andre periode, da Axel Ozola ble slått av Cole Aizermans i flertall på et skudd fra innkastsirkelen. Midtveis i tredje periode spilte amerikanerne stort sett helt til de scoret enda en mål gjorde Ryan Leonard 2-0, hvoretter Will Smiths pasning i 15. minutt etter et mesterlig triks sementerte motstanderens fordel ytterligere.

I de døende sekundene av tredje periode ble Markus Streikiš tildelt en 20+5 minutters straffe som la det latviske landslaget fem minutter bak. Nils Mauriņš startet tredje periode i mål for det latviske landslaget, som kapitulerte i det 22. sekundet etter et skudd fra Oliver Mūrs.

I det andre minuttet av tredje periode, etter en puck vunnet av Oliveras Mežiņas, skøytet Niedrājs alene mot motstanderens målvakt og innkasserte et mål i mindretall. Etter foulen av Mārtiņš Slog fikk amerikanerne muligheten til å spille femte mot tre, og i periodens femte minutt vant Smits det store flertallet – 5:1. Mindre enn seks minutter før slutt på ordinær tid scoret Sol Guzzo amerikanernes sjette mål med et skudd fra spiss vinkel, og minuttet senere sørget Zachary Schultz for 7-1.

Etter kampen innrømmet landslagets hovedtrener Oļegs Sorokins at latviske hockeyspillere brøt reglene i unødvendige kamper. «Mange ting vi snakket om, det gjorde de virkelig. Vi spilte bra i første omgang, det er synd det ble alt for mange turnovers. Ikke alle var berettiget. Gutta var fra godt humør og trakk stangen litt flere prøver å gjøre det bra i kraftspillet og gjenopprette tapte pucker,” sa Sorokin i en chat med det latviske hockeyforbundet (LHF).

I tillegg til Latvia og USA vil også vertene Finland, Norge og Sveits spille i gruppe B, mens Sverige, Tsjekkia, Canada, Tyskland og Slovakia vil delta i det andre underbandet.

Etter kampen mot USA fredag ​​møter Latvia Finland, 23. april tar de imot Sveits og 24. april møter de Norge.

De to landslagene møttes også i fjorårets mesterskap, hvor amerikanerne tok en knusende seier i kvartfinalen (13:3). Latvia endte de forrige mesterskapene på en sjuendeplass, foran Tyskland, mens USA tapte mot Sverige i finalen (4:6) og sikret sølvmedaljer.

Ingen landslag rykket ned til en lavere divisjon i fjor da det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) diskvalifiserte ishockeyspillere fra Russland og Hviterussland fra internasjonale konkurranser på grunn av invasjonen av russisk Ukraina, og åtte landslag deltok i verdensmesterskapet.

I fjor startet latviske ishockeyspillere verdensmesterskapet i elitedivisjonen med seier over Sverige (3:2), men tapte deretter mot Finland med 1:4 og anerkjente Sveits overlegenhet med 3:4, og tok fjerdeplassen. i undergruppen. I kvartfinalen tapte latvierne mot USA (3:13).

Kvartfinalene i verdensmesterskapet går 27. april, semifinalene er berammet til 29. april, men prisene deles ut en dag senere. Vinnerne av de to siste undergruppeplassene vil kjempe om plassen i elitedivisjonen.

Under forberedelsene til verdensmesterskapet tapte latviske hockeyspillere mot Tsjekkia 2:4 i testkampen og slo Tyskland 5:4 i den siste kampen.

I sitt arbeid med det latviske U-18-landslaget får Oļegs Sorokin også i år assistanse av Juris Ozols og Herbert Vasiļjevs, samt keepertrener Edgars Lūsiņš, videotrener Artūrs Barovskis og forberedelsestrener fysikk – Raivis Miezāns.

Liste over latviske U-18 hockeylagspillere:

keepere: Aksels Ozols, Linards Feldberg (begge – «Riga»), Nils Roberts Mauriņš («Sodertalje, Sverige);

forsvarere: Viktors Kurbaka, Alex Leonovs, Krists Retenais (alle – «Riga»), Pēteris Bulans (Šikutimi «Sagueneens», QMJHL), Darel Uljanskis (Stockholm AIK, Sverige), Harijs Cjunskis («Lugano», Sveits), Bruno Petrović (Vasas «Sport», Finland);

spiss: Rodions Boltramovićs, Rauls Ozollapa, Raivis Strazdiņš, Tom Mots, Valters Niedrājs, Kārlis Nauris Česlis, Kristers Ansons (alle – «Rīga»), Olivers Mežiņš («Tukums»), Dāvids Livšić, («surbadeikos») St. John’s Sea Dogs, QMJHL, Canada), Kristofers Krūmiņš (Jersey Hitmen, USPHL, USA), Markus Streikiš (IFK Taby, Sverige), Valdis Dommers (Schewenninger, Tyskland), Gustavs Līcis-Līcītis («KooVee», Finland) .