Latviske skiskyttere kommer ikke til siste etappe av PK-stafetten, ettersom Norge vant

På tredje etappe styrket det norske landslaget, bestående av Sturla Holm Lægreid, Tarjeij Bæ, Johannes Tingnes Bæ og Vetle Søsatd Kristiansen, lederskapet og vant. Nordmennene fullførte stafetten på én time, 11 minutter og 50,2 sekunder, med seks reserverunder i serien, og vant den fjerde av fire stafetter som ble arrangert denne sesongen.

Med samme prestasjon i sikte, tapte Frankrike 59 sekunder, mens tredjeplassen ble tatt av Tyskland, som målte en strafferunde, brukte 11 ekstra runder og var mer enn to minutter bak. .

For Latvia ble det første skrittet tatt av Rastorgujevs, som skjøt raskt, men ikke særlig nøyaktig – hvis tre reservepatroner var nok til å skyte liggende, så måtte en straffesirkel måles stående etter skuddlinjen. Birkenthal tok over på 16. plass, mindre enn halvannet minutt bak lederne og skjøt ganske nøyaktig, med totalt tre ekstra runder.

Stafettpinnen ble gitt til Misem på 18. plass, og i samme posisjon gjemte han seg for det utsatte skuddet, der han var ufeilbarlig. Etter det stående skuddet måtte det riktignok tas en strafferunde, og i etterkant ble Latvia forbigått med én runde, noe som hindret Patrijukas i å fullføre etappen sin.

21 lag deltok på stafetten, med Latvia foran Litauen, Bulgaria og Kasakhstan. Åtte lag ble passert for runden.

I den samlede verdenscupstillingen etter fire av fem konkurranser leder Norge med 360 poeng, mens Latvia, som har spilt to stints, har 51 poeng og sitter sist på 21. plass.

Neste store konkurranse blir verdensmesterskapet fra 6.-19. februar på den tyske kretsen i Oberhof, mens den syvende verdenscuprunden finner sted i den tsjekkiske byen Nove Mesto i Moravia i månedsskiftet februar og mars, og den siste av ti runder i verdenscupen er berammet til midten av mars i Oslo.