Latvisk juniorhockeylag vinner første omkamp for å beholde plassen i elitedivisjonen

Emīls Veckaktiņš scoret to mål for det latviske landslaget, Bodans Hodass skilte seg ut med ett mål og to assist, og Dans Ločmelis og Sandis Vilmanis scoret ett hver.

Patriks Bērziņš reddet 11 av 13 skudd i det latviske landslagsmålet, mens latvierne skjøt 46 ganger i motstandsmålet. Målvakt Tomas Pfarmaiers, som reddet 42 skudd, ble anerkjent som den beste motstanderen på stillingen.

Kamp to er onsdag klokken 17.00, men hvis det trengs en tredje kamp vil det være en dag senere klokken 17.00. Seriens taper spiller i gruppe A i World First Division på slutten av dette året, men erstattes av Norge i Elitedivisjonen.

På grunn av sykdom reiste ikke det østerrikske landslagets pointguard, forsvarsspiller David Reinbacher, som forventes å bli tatt ut i første runde av National Hockey League (NHL)-draften i år, på banen mandag.

I det sjette minuttet av kampen slo Luka Auer Patrikas Berzyn, som sørget for 1-0 for østerrikerne, da han fyrte av med den hindrende siden av stokkbladet. Latverne benyttet ikke flertallets første mulighet, men for andre gang ble fordelen til en hockeyspiller realisert, i det 17. minutt sendte Ločmelis pucken mellom beina på målvakten til det østerrikske landslaget Tomas Pfarmaier etter å ha passert motstanderen. .

Med to minutter og sju sekunder igjen av første omgang skjøt Vincencs Rorers fra spiss vinkel og pucken gikk i det latviske landslagets mål – 2:1 i østerrikernes favør.

Latverne avsluttet den første perioden og startet den andre med en kamp i mindretall, og fikk også en ny utvisning i det fjerde minuttet av den følgende tredje. Latverne angrep mye mer enn motstanderne inntil tre minutter før slutt av perioden var Veckaktiņš den første som spratt foran mål og sendte den i nettet – 2:2.

I den første halvdelen av tredje periode brukte ikke latviske hockeyspillere flertallet, men i det niende minuttet, med de samme lineoutene, utførte Veckaktiņš et perfekt skudd fra innkastsirkelen og gjorde 3:2. Midtveis i tredje periode ga motstanderens andrelagsspiss Fin van Ē Latvia muligheten til å spille i flertall i enda fem minutter på grunn av en kneskade.

I det 12. minutt av perioden forsterket Vilmanis ledelsen på det latviske landslaget med et skudd fra midten av området. Det østerrikske laget erstattet målvakten med en sjette spiller mindre enn tre og et halvt minutt før slutten av ordinær tid, slik at Hodas kunne gjøre 5-2 66 sekunder før sluttsignalet.

De to landslagene tok siste- og femteplassen i sine undergrupper. På fire kamper samlet latviske hockeyspillere ett poeng og mål-til-tap-forholdet var 4:14, men østerrikerne forble på andreplass og hadde den dårligste rekorden i undergruppen – 2:35.

Latviske ishockeyspillere startet turneringen med et 2:5-tap mot USA, etterfulgt av et 2:3-tap mot Sveits, men to «tørre» tap med 0:3 for Finland og Slovakia i de to siste kampene. Østerrikske ishockeyspillere scoret ikke i de tre første kampene og led betydelige tap (0:11 mot Sverige, 0:9 mot Tsjekkia og 0:11 mot Canada), men i den avgjørende kampen om en plass i kvart- finalen ble Tysklands overlegenhet anerkjent med 2:4.

Latviske og østerrikske hockeyspillere møttes sist i 2019 First Division Group A Junior Championship, hvor østerrikerne vant 2:1.

Ved forrige verdensmesterskap for juniorer, som fant sted i august i den kanadiske byen Edmonton, nådde det latviske laget kvartfinalen for første gang i historien, og ble nummer sjuende sammenlagt. Ingen lag rykket ned fra elitedivisjonen.

Opprinnelig var det den russiske byen Novosibirsk som hadde ansvaret for å organisere årets mesterskap, men etter den russiske invasjonen av Ukraina ble denne retten tatt fra den og organiseringen av mesterskapet ble overlatt til Canada for tredje gang. gang på rad. De to foregående mesterskapene ble holdt i Edmonton.

Elite U-20 verdensmesterskapet vil finne sted fra 26. desember til 5. januar i de kanadiske byene Halifax og Moncton.

Artis Ābolas får hjelp av trenerne Kārlis Zirnis, Artūrs Āboliņš, keepertrener Edgars Masalskis, videotrener Pēteris Groms og fysisk forberedelsestrener Mārtiņš Klucis.

Kapteinen for det latviske landslaget i verdensmesterskapet er Gustavs Ozoliņš, og assistentene er Martins Laviņš og Darels Dukurs. Dāvis Borozinskis ble trukket fra utvalget som den siste. Det latviske landslaget har 25 spillere – 20 utespillere og tre keepere kan søke på turneringen, men ytterligere to hockeyspillere kan være i reserve.

Sammensetningen av det latviske U-20-landslaget ved verdensmesterskapet for juniorer:

Målvakter: Patriks Bērzins (Danbury «Hat Tricks», NAHL), Linards Lipskis (Bismark «Bobcats», NAHL), Kārlis Mežsargs (Kārni «Tri-City Storm», USHL);

Forsvarsmenn: Nik Fenenko (Bekomo «Drakkar», LHJMQ), Bogdan Hodas (Medisinheta «Tigers», WHL), Rihard Simanovic (Amarillo «Wranglers», NAHL), Dario Mackiewicz («Mogo»/LSPA), Elvis Laškov (Ferlaha NHA , Østerrike), Edgars Kazaks, Silvers Lazarenoks (begge – «Zemgale»/LLU), Gustavs Ozoliņš (Minnesota «Wilderness», NAHL);

Spisser: Rogers Bukarts (Zurich «Lions», Sveits), Emīls Veckaktiņš, Roberts Cjunskis (begge – «Lugano», Sveits), Martins Laviņš (Cedar Rapids «RoughRiders», USHL), Kristians Samītis (Philadelphia «Rebels)», NA , Darels Dukurs (Langnavas «Tigers», Sveits), Rainers Dārziņš (Šlefteo AIK, Sverige), Ćirts Silkalns (Fargo «Force», USHL), Rainers Rullers, Pēteris Purmalis (begge – «Zemgale»/LLU), Dans Lochmelis ( «Luleå, Sverige), Sandis Vilmanis (Sarnia Sting, OHL), Klaavs Weinberg (Lincoln Stars, USHL), Henri Ravinskis (Armanda de Blainville/Boisbriand, LHJMQ).