Latvisk hockeylag starter testturnering i Slovakia med seier på overtid

Latviske ishockeyspillere beseiret Norge med resultatet 4:3 (1:1, 1:1, 1:1, 1:0).

I det tiende minuttet av første periode satte Patriks Zabusovs Latvia i ledelsen, men drøyt sju minutter senere sendte Tomas Bergs-Peulsens pucken i det latviske målet.

I starten av andre periode klarte også Latvia å score et mål, denne gangen var Patrikas Ozolas presis. Mot slutten av tredje periode klarte nordmennene å utnytte en to-minutters utvisning av Mārtiņš Dzierkals. Andreas Martinsen scoret det andre målet for Norge og utlignet.

På den annen side, i starten av den siste tredjedelen, hadde Latvia flertallet, som ble brukt av Robert Bukarts, som førte Latvia foran for tredje gang med et presist skudd i motstanderens mål. Nordmennene kunne også bruke nok et flertall da Tobias Fladebijs slo den latviske keeperen Āriks Vītola i det 47. minutt.

Uvis Jānis Balinskis scoret vinnermålet i det første minuttet av ekstraomgangene.

Vītols klarte 29 skudd fra motstanderen inn i det latviske målet, mens Tobiss Normans reddet 12 skudd fra latviske hockeyspillere i den andre enden av banen.

I den andre kampen i «Kaufland Cup» møter latvierne Slovakia lørdag klokken 14.00. Slovakia vant 6-0 i kampen mellom motstanderne Latvia torsdag.

Ved å jobbe med landslaget vil Vītoliņš også bli assistert av Lauris Dārziņš og Peteri Nummelins i denne turneringen. Raimonds Vilkoits og keepertrener Edgars Lūsiņš, som kun skal være med laget under trening i Latvia, vil også fungere som assistenttrenere.

Det latviske landslagets motstandere i denne turneringen vil også være rivaler i verdensmesterskapet i 2023, som arrangeres i Riga og Tammerfors. Riga organisasjonskomiteen for verdensmesterskapet i 2023, samt hovedmaskoten for turneringen – pinnsvinet Spikey, planlegger også å besøke denne desemberturneringen.

Hockey-VM i Riga og Tammerfors i 2023 arrangeres fra 12. til 21. mai. En gruppekamp vil finne sted i Riga, hvor Canada, Tsjekkia, Sveits, Slovakia, Latvia, Norge, Kasakhstan og Slovenia møtes, samt to kvartfinalekamper.

Sammensetningen av det latviske landslaget for «Kaufland» Cup-turneringen i Bratislava:

keepere – Eriks Vitols, Mariuss Bajaruns-Galejs (begge – «Zemgale/LLU»), Kārlis Beķeris-Brīvkalns («Mogo»/LSPA);
forsvarere – Patrik Ozols (Trenčina «Dukla», Slovakia), Harry Brant, Daniel Goršanov (begge – «Zemgale»/LLU), Sandis Smons («Chaux-de-Fonds», Sveits), Kristaps Zile, Ralf Freiberg (alle to – «Verva» fra Litvinova, Tsjekkia), Kārlis Čukste («Ocelarži» fra Tršinec, Tsjekkia), Uvis Balinskis («Bīlī Tygrži» fra Liberec, Tsjekkia);

spisser – Roberts Bukarts (Vitkovice «Ridera», Tsjekkia), Filip Buncis («Nitra», Slovakia), Rihards Bukarts («Klagenfurt», Østerrike), Denis Smirnovs (Geneve «Servette», Sveits), Mārtiņš Dzierkals (Česke Budejovice Motor», Tsjekkia), Haralds Egle («Langenthal», Sveits), Tom Anderson («Chaux-de-Fonds», Sveits), Rihards Melalksnis («Kisnachts» Lions», Sveits), Oskars Lapinskis (Langnavs «Tigers» , Sveits), Artūrs Homjakovs (Zemgale/LLU), Patrik Zabusov (Michalovice, Slovakia), Raivo Freidenfeld (Jastšembezdroj GKS, Polen).