Latvisk hockeylag scorer to ganger i et tomt mål og tar hevn på Storbritannia

Latvia overvant et tomålsunderskudd og slo Storbritannia 6:3 (0:0, 3:3, 3:0).

Rihards Bukarts, Oskars Batņa, Tom Anderson, Ronalds Ķēniņš, Mārtiņš Dzierkals og Miks Indrašis scoret mål for det latviske landslaget.

Oliver Betteridge satte vertene foran 66 sekunder ut i andre omgang, men i det 27. minutt sørget Johnny Curren for 2-0.

Buckarts berget et mål i det 29. minutt, men 85 sekunder før pause gjenopprettet Sean Norris tomålsforskjellen – 3:1.

Etter 20 sekunder tok Batnia imidlertid tilbake et mål, men etter Andersons presise skudd 13 sekunder før pause kunne kampen om seieren starte fra start – 3:3.

I det 53. minutt sparket Kēniņš den fjerde pucken inn i hjemmelagets mål, men de to neste «målene» kom i det 59. minutt, da hjemmelaget forsøkte å slå tilbake og erstattet målvakten med en utespiller. Dzierkals og Indrašis bommet ikke på sjansene sine.

Det ble tidligere rapportert at Latvia tapte 2:3 (1:1, 0:0, 1:1, 0:1) for Storbritannia i tilleggstid lørdag i Nottingham.

Det latviske landslagets hovedtrener Harijs Vītoliņš inkluderte tre keepere, ni forsvarsspillere og 14 spissspillere i 26-mannstroppen til kampene mot Storbritannia. Keeper Gustavs Grigal, forsvarsspillere Ralfs Bergmanis og Patrik Ozols, samt spissene Rainer Ruller og Georg Golovkov dro ikke til Storbritannia.

Etter kampene med Storbritannia skal det latviske laget «Arena Rīga» kjempe med det sveitsiske laget 28. og 29. april, og avslutter den forberedende fasen med kamp mot det danske hockeylaget 4. mai.

Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Artis Ābols, Peteri Nummelins og Raimonds Vilkoits vil bistå Hari Vītoliņš i hans arbeid med landslaget.

Verdensmesterskapet, som arrangeres i fellesskap i de finske byene Tammerfors og Riga, finner sted fra 12. til 28. mai.

En gruppekamp vil finne sted i Riga, hvor Canada, Tsjekkia, Sveits, Slovakia, Latvia, Norge, Kasakhstan og Slovenia møtes, samt to kvartfinalekamper.

Sammensetningen av det latviske landslaget for testkampene med Storbritannia:

keepere – Ivars Punnenov («Lausanne», Sveits), Eriks Vitols, Mariuss Bajaruns-Galejs (begge – Jelgava «Zemgale»/LLU);

forsvarere – Uvis Jānis Balinskis (Liberecs «Bīlī Tygrži», Tsjekkia), Kristaps Zīle, Jānis Jaks, Ralf Freiberg (alle – Litvinovas «Verva», Tsjekkia), Kristofers Bindulis (Česke Budejovice «Motor», Tsjekkia), Arvils Bergmanis (University of Alaska Fairbanks, NCAA), Robert Mamcic («Nove Zamky», Slovakia), Arturs Andzhan (Turku «TuTo», Finland), Mick Tumanov (Tovaniemi «Kiekko», Finland);

spisser – Kaspars Daugaviņš (Iserlon «Roosters», Tyskland), Oskars Batņa (Mikeli «Jukurit», Finland), Filips Buncis («Nitra», Slovakia), Dans Lochmelis («Lulea», Sverige), Miks Indrašis (Schvenningen «Wild») Wings», Tyskland), Renars Krastenbergs (Stockholm AIK, Sverige), Mārtiņš Dzierkals (Česke Budejovice «Motor», Tsjekkia), Rihards Marenis («Orebro», Sverige), Rihards Bukarts (Klagenfurt «EC-KAC», Østerrike) , Ronalds Kēniņš («Lausanne», Sveits), Haralds Egle («Langenthal», Sveits), Oskars Lapinskis (Langnavs «Tigers», Sveits), Rihards Melnalksnis (Zürich «Lyon», Sveits), Tom Anderson («La Chaux- av -Foundation», Sveits»).