Latvia slo Norge overbevisende i testturnering i Trondheim

Latviske ishockeyspillere slo turneringsvert Norge med resultatet 6:3 (2:1, 2:2, 2:0).

Golovkov, hvis skader tidligere forhindret ham i å bli medlem av det latviske landslaget, scoret også en assist.

To og et halvt minutt ut i kampen sørget Golovkov for 1-0 for latvierne, som tok mesteparten av et skudd fra den hindrende siden av stavbladet. På den annen side, mindre enn fire minutter før slutten av første omgang, doblet Denis Smirnovs fordelen til det latviske landslaget med et skudd fra kloss hold, men litt senere utlignet Eskil Walls 1:2 d et skudd fra håndleddet .

I det tredje minuttet av andre periode scoret latvierne et mål, Golovkov utmerket seg nok en gang i flertall. Helt sikkert, 70 sekunder senere, etter kamp foran mål, oppnådde Volls flertall for nordmennene. Halvveis i perioden, i det 28. minutt, fikk Renārs Krastenbergs nok et flertall og sørget for 4-2. På slutten av perioden, da han spilte tre mot fem nordmenn, mistet Smirnov stokken, noe som gjorde at Sander Wall Engebroten kunne gjenopprette et mål i det 36. minutt.

Som i de to foregående periodene skilte Golovkov seg ut fra tredje minutt ved å spille aktivt foran mål. Halvannet minutt senere, etter Smirnovs pasning, sørget Daniel Goršanov for 6-3.

Målet for det latviske landslaget ble holdt av Āriks Vītols.

Et døgn senere spiller latvierne mot danskene, og på lørdag er det kamp mellom lagene til Norge og Danmark.

Lauris Dārziņš og den finske spesialisten Peteri Nummelins skal hjelpe Hari Vītoliņš i Trondheimsturneringen.

Motstanderen til det latviske landslaget i denne turneringen, Norge, vil også være en rival av det latviske laget i verdensmesterskapet i 2023, som arrangeres i Riga og Tammerfors.

Det latviske hockeylaget reiser til Slovakia i desemberpausen satt av Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF). I denne turneringen møter Latvia Norge og turneringsarrangørene Slovakia.

Hockey-VM i Riga og Tammerfors i 2023 arrangeres fra 12. til 21. mai. En gruppekamp vil finne sted i Riga, hvor Canada, Tsjekkia, Sveits, Slovakia, Latvia, Norge, Kasakhstan og Slovenia møter hverandre, samt to kvartfinalekamper.

Sammensetningen av det latviske landslaget til testturneringen i Trondheim:

Keepere: Āriks Vītols, Mariuss Bajaruns-Galejs (begge – «Zemgale»/LLU, Finland/Latvia), Jānis Fecers (hockeyskole «Rīga»);

Forsvarere: Kristofers Bindulis (Česke Budejovice «Motor», Tsjekkia), Roberts Kalčis (Ísalmi IPK, Finland), Patrik Ozols (Trenčinas «Dukla», Slovakia), Naurijs Šejējs (Kisnachts «Lions», Sveits), Mick Tumanov (» RoKi», Finland), Artūrs Andžan (Turku «Tuto», Finland), Daniels Goršanov, Harijs Brants (begge – «Zemgale»/LLU, Finland/Latvia);

Spisser: Georgs Golovkovs (Almtuna, Sverige), Mārtiņš Dzierkals (Česke Budejovice «Motor», Tsjekkia), Filips Buncis (Nitra, Slovakia), Renārs Krastenbergs (Sodertalje, Sverige), Artūrs Homjakovs (Zemgale) /LLU, Finland ), Deniss Smirnovs (Geneve «Servette», Sveits), Rihards Melnalksnis (Kisnachts «Lions», Sveits), Patriks Zabusovs (Mihalovce «Dukla», Slovakia), Rudolfs Polcs («Jesenice, alpin hockeyliga), Oskars Lapinskis (Langnava) Tigers, Sveits), Darel Dukurs (Langenthal, Sveits), Dan Lochmelis (Luleå, Sverige).