i Champions League gjør Nantes en god jobb i Norge

Nantes gjenopplives Stephane Pillaud / PANORAMISK

Nantes avsluttet en serie på tre nederlag i Champions League-håndballen med å vinne mot nordmennene i Elverum (42-36) onsdag i løpet av den 12. dagen, en suksess som vil sikre fordelen av banen under oppdemningene.

Kielces seier mot Aalborg (33-28) samtidig er en dobbel lesning for «H» (3., 14 poeng). På halesiden tillater det ham ikke lenger, to dager før slutten av gruppespillet, å ta forbi den polske klubben (2., 20 poeng) i kampen om de to første plassene, synonymt med direkte kvalifisering til kvartfinalen . På ansiktssiden forsikrer hun ham om å ende på den dårligste fjerdeplassen, siden Aalborg (5., 9 poeng) ikke lenger kan hamle opp med ham, og derfor motta på returen fra demningen, helgen 25. mars (gå en uke tidligere). Dermed a priori bare en mer overkommelig motstander. Nantes vil prøve, i løpet av de to siste dagene, i Szeged og deretter mot Kielce, for å beholde sin tredjeplass, truet av Kiel (12 poeng med én kamp mindre).

I mellomtiden stoppet de sin nedadgående spiral med disse tre nederlagene på rad, hvorav det siste hjemme mot Celje (32-31) slukket deres siste håp om å komme direkte til kvartfinalen. De fikk også en start på kampen i tråd med denne siste prestasjonen: lånt, siden de ble ledet med fem mål i kvarteret (11-6) av den røde lykten, som ikke vant enn en suksess i konkurransen .

Men de fant da løsningen i forsvaret for å dempe innslaget til midtstopper Tobias Grøndahl (5 mål de første 20 minuttene, 9 totalt) og ledet med tre mål ved pause (21-18). Et dytt senere da de kom tilbake fra garderoben (23-18, 32.), sikret de et tilstrekkelig gap til å kontrollere til slutten av kampen.

Kvelden ble imidlertid plaget av skaden på høyre fot til Aymeric Minne, som nettopp hadde kommet tilbake fra tre måneders fravær (venstre ankel) og som begynte i en travel sykestue (Monar, Briet, Ovnicek, Persson).