Håndball-VM – Norge – Nederland 27:26

De norske håndballspillerne slo Nederland 27:26 (13:17) i Krakow i en VM-kamp arrangert av Polen og Sverige og tok førsteplassen i gruppe F med tre seire.

Flest mål for Norge: Sander Sagosen 7, Goran Johannessen og Sebastian Barthold 4 hver; for Nederland: Kay Smits 7, Samir Benghanem 6, Luc Steins 5.

Innsatsen i denne kampen var førsteplass i gruppe F og to poeng, som vil telle for neste fase av turneringen. Kampen var av meget god standard og ble spilt i et jevnt tempo. I første omgang var nederlenderne bedre, som i det 23. minutt til og med fikk en 6-målsledelse (14:8).

Etter pause begynte nordmennene å ta igjen tap og i det 41. minutt ledet de til uavgjort på 20, og et øyeblikk senere tok de ledelsen på 21:20. Så ble det en voldsom kamp. Ingen av lagene klarte å ta ledelsen. Til slutt var nordmennene mer effektive og de vant de to dyrebare poengene.

Foruten Norge og Nederland, vant Argentina opprykk fra gruppe F til hovedscenen i turneringen, etter å ha slått Nord-Makedonia 35:26 i forrige kamp og tok tredjeplassen. (GRØT)