EM-kvalifiseringen 2024. Spania vant stort mot Norge i Malaga. Bedre enn kampen, stillingen var 1:0 frem til det 84. minutt

EM-kvalifisering 2024. Det spanske landslaget vant i Malaga med det norske landslaget 3:0. Det skandinaviske laget manglet m.in. Erling Haland. Mest spenning var det på slutten. Stillingen var 1-0 frem til det 84. minutt, og seieren ble beseglet av innbytter Joselu, som trengte tre minutter etter å ha kommet inn for å score to mål.

EM 2024-kvalifisering. Spania – Norge 3:0 (1:0)

Scoringen ble åpnet av spanjolene i det 13. minutt. En pasning fra kantspiller Alejandro Balde ble brukt av RB Leipzig-midtbanespiller Dani Olmo, som traff det norske nettet med hælen. En slik avslutning forventet ikke lagkameraten Orjan Nyland.

Nordmennene la ikke ned våpnene etter at et mål raskt ble sluppet inn. De truet spanjolene etter en halvtime – spiss Alexander Sorloth scoret målet. Ballen var i ferd med å treffe Real Sociedad-spissen i nettet.

Et kvarter fra slutt kunne spanjolene utvidet gapet. En stor sjanse ble sløst bort av en innbytter, Villarreal-spissen Yeremy Pino, som slo flatt på bakken ved siden av gjestestolpen.

Noen minutter senere svarer nordmennene. I en 100 % situasjon begikk Sorloth en feil servert av Patrick Berg, midtbanespilleren til Bodo / Glimt, som spilte begge kampene i 1/16-finalene i LKE mot Lech Poznań.

Slutten tilhørte Spania. Entry of the Joselu Dragon

32 år gamle spiss Joselu scoret til 2-0. Den spanske landslagstreneren hadde en nese, som presenterte både målscorer og assistent for dette målet – Fabian Ruiz.

Bare et minutt senere ble det enda et mål for Spania. Fra nærmeste meter satte Joselu ballen i nettmaskene, som feiret to mål tre minutter etter å ha gått inn på banen.

Kampen mot Norge var Luis de la Fuentes debut som trener. Etter VM, hvor spanjolene ble slått ut i 16-delsfinalen, ble Luis Enrique sparket fra forbundet, hvis siste kamp var et 3-0-tap mot Qatari-avsløringene Marokko.

PAP/EPA

Pedri og Haaland var savnet

Begge lag manglet de største stjernene. Fraværende på det spanske landslaget var Pedri, som har slitt med en skade i flere uker. Barcelona-midtbanespilleren vil være ute i minst to uker til. Ifølge spanske journalister vil han ikke være i stand til å komme seg i tide til El Clasico, som finner sted 5. april.

Sergio Ramos er utelatt fra den spanske troppen etter den nye trenerens avgjørelse. PSG-forsvareren med 180 innenlandskamper under beltet er en absolutt rekordholder.

Erling Haaland var fraværende på det norske landslaget. Manchester City-stjernen var også utilgjengelig for manageren på grunn av skaden. Han forlot landslagets treningsleir for noen dager siden da det viste seg at han hadde lyskeproblemer.

Spania åpner gruppe A-kvalifiseringen til den tyske EM. De andre lagene i denne kvalifiseringsgruppen er Skottland, Georgia og Kypros.

Spania – Norge 3:0 (1:0)
Mål: Olmo 13′, Joselu 84′, 85′
Spanias lag: Arrizabalaga – Carvajal, Nacho, Laporte, Balde – Rodri, Merino (82′ Ruiz), Olmo (68′ Pino), Aspas (58′ Ceballos), Gavi (58′ Oyarzbal) – Morata (82′ Joselu).
Norges lag: Nyland – Pedersen (75′ Ryerson), Strandberg, Ostrigard, Meling (75′ Bjorkan) – Odegaard, Berg, Aursnes – Berge (74′ Solbakken), Sorloth (87′ Brynhildsen), Elyounoussi (74′ Larsen).

Hva var årsaken til skylden til det polske landslaget i kampen mot Tsjekkia?  Det er nok umulig å understreke én ting, men både eksperter og fans er enige – i Praha var det for det første ingen ledere.  Her er en liste over de mest erfarne spillerne som kan kalles ledere, og i kampen mot Tsjekkia var deres fravær synlig for det blotte øye.  Oppdag flere spillere ved å høyreklikke!

Fernando Santos mangler ledere i laget? Her er fraværende og…