Eiduka har ikke passert VM-sprintkvartfinalene

I fristilkonkurransen gikk Eiduka 1,5 kilometer på ski på to minutter og 44,96 sekunder i kvalifiseringen, 7,75 sekunder raskere enn uttaksvinner Nadine Fendrich fra Sveits. Resultatet som ble presentert ga Eiduka 20. plass og 59.16 International Ski Federation (FIS) poeng.

De 30 raskeste skiløperne av 39 kvalifiserte seg til finalen, og Eiduka konkurrerte i den første av fem kvartfinaler. Eva Urevca fra Slovenia vant dette skirennet, og slo amerikanske Jessie Diggins med 0,42 sekunder. Rosie Brennan endte 2,25 sekunder bak vinneren, men tapte likevel 1,34 sekunder til Eiduka på fjerdeplass.

Vinnerne av de to første plassene på hver ski og to andre «lucky losers» med de raskeste resultatene kom til semifinalen. Eidukas ankomst på to minutter og 38,84 sekunder var ikke nok til å bryte gjennom kvartfinalebarrieren.

Søndag klokken 11.45 starter 20 kilometer fristil med egen start.

Eiduka er Latvias eneste representant på dette stadiet, men den øverste nasjonale skiløperen i herrekonkurransen, Raimo Vīgants, stiller i Skandinavisk Cup denne helgen i Esteshund, Sverige.

På forrige etappe i Beitustelen, Norge, startet ikke Eiduka, men det stoppet henne ikke fra å opprettholde topplasseringen i U-23-tabellen, siden hennes argeste konkurrenter i denne konkurransen heller ikke deltok på etappen.

På verdenscupens første etappe tok Eiduka 39. plass i klassisk sprint, 30. plass på 10 kilometer klassisk og 21. plass på 20 kilometer fri forfølgelse. På andre etappe i Lillehammer ble hun nummer 11 på 10 kilometer med egen fristart, 12. plass på sprint fristil og tok 25. plass på 20 kilometer klassisk stil med fellesstart.

Den prestisjetunge «Tour de Ski»-serien starter på slutten av året. Denne sesongens verdensmesterskap er planlagt mellom februar og mars i den slovenske byen Planačić.