Bendika, til tross for tre strafferunder, er ute etter å ta VM-poeng

De tre skiskytterne som endte blant de tre beste skjøt rent. Eberg fullførte sprinten på 20 minutter og 25,2 sekunder, franske Gillia Simon tapte 6,9 ​​sekunder og italienske Dorothea Wierer var 18,7 sekunder tregere.

Den norske skiskytteren Marte Ulsbø-Reiselanna, som vant forrige verdenscupsesong, deltok i sin første konkurranse for sesongen, som ikke konkurrerte med de tre første etappene. Den titulerte norske skiskytteren stengte ikke det siste målet og tapte nesten ett minutt til vinneren, noe som ga henne 16. plass.

Bendika gjorde to feil mens han skjøt utsatt og la til en strafferunde etter å ha skutt stående, og tapte ett minutt og 46,2 sekunder til vinneren ved målgang. Latvieren tok det 17. raskeste steget på banen.

Av de 36 beste skiskytterne var det bare Anaisa Chevalier-Bouchet som gjorde tre feil, og endte på 29. plass, mens resten av skiskytterne på toppen av turneringstabellen skjøt mer nøyaktig. Baiba Bendika fikk fire verdenscuppoeng for resultatet.

Sanita Buliņa gjorde en feil i hver av skuddlinjene, var nesten fire minutter bak og lå på 82. plass. Sandra Buliņa lukket ikke ett mål mens han lå, men to mens han stod. Ved mål hadde hun en tid mer enn fem minutter saktere enn vinneren og sisteplass blant de 95 utøverne som startet.

Fire forskjellige skiskyttere har vunnet sprinten denne sesongen, men tyske Denize Hermane-Vika, som ble nummer seks på torsdag, ligger på førsteplass sammenlagt med 230 poeng, mens svenske Eberg og svenske 203 og 202 Linna. Persson, som ble sjuende i dag. Bendika er på 26. plass med 53 poeng.

Totalt av alle disipliner er den første alltid Simona, som har samlet 546 poeng, mens den andre stallen med 485 poeng er Åberga. 67 poeng gir Bendika 35. plass.

Bendika har endt på tredjeplass på tiende plass i sesongens tre sprintløp så langt – hun ble nummer 28 på Kontiolahti, 21. plass på Hochfilzen og 25. plass på Annecy. Buliņa startet bare på første etappe, Sanita vant 50. plass på sprinten.

Det var på Pokluk at Bendika oppnådde to av de beste resultatene i karrieren, 2018/2019. vinne en femteplass på den individuelle distansen i sesongen 2020/2021. i årets sesong i konkurransen med felles start – niende plassering.

Fredag ​​blir det ti kilometers sprint for herrene, lørdag forfølgelse, og søndag avsluttes etappen med konkurranse i mixstafettene.

Det forventes at Andrejs Rastorgujevs, Renārs Birkentāls og Aleksandrs Patrijuks vil representere Latvia i herrekonkurransen på dette stadiet. Dermed vil latvierne kunne delta på begge miksstafettene i løpet av helgen, men før neste etappe vil trolig en annen skiskytter og skiskytter være med for å kunne stille med de to stafettlagene i Rupolding.

Femte runde i verdenscupen går neste uke i Ruhpolding i Tyskland, mens verdenscupfinalen med ti løp er berammet til mars i Oslo. Verdensmesterskapet arrangeres av Oberhof i Tyskland fra 6.-19. februar.