allerede i kvartalene er Tyskland fulltallig mot Spania

Vinnere av La Roja tirsdag (2-0), kl
Brentford, tyskerne møter Østerrike eller Norge i kvartfinalen i EM for kvinner.

Ekstremt solid og realistisk, Tyskland slo Spania (2-0) på tirsdag, og sikret kvalifisering til kvartfinalen i kvinnenes EM og førsteplass i gruppe B som hindrer dem i å møte det formidable England før en eventuell finale. Vertslandet, som kommer først i gruppe A, er et fugleskremsel etter å ha knust Norge (8-0) mandag. Spania trenger bare uavgjort mot Danmark på siste dag for å ha den formidable æren av å utfordre dem.

Tyskland vil spille en kamp uten innsats mot Finland, som allerede er eliminert, på den tredje dagen i gruppen, lørdag. I neste runde møter hun Østerrike eller Norge dersom skandinavene vinner den siste kampen seg imellom.

Ord til forsvar

Poengsummen til Tyskland-Spania vil markere mindre ånden enn den engelske triumfen på mandag eller til og med det demonstrasjonen mot Danmark (4-0) den første dagen, men de defensive egenskapene tyskerne viser mot spanjolene gjør dem også til svært seriøse kandidater til tittelen. De hunket absolutt ned en god del av kampen, men mistet aldri roen, beskyttet målet sitt veldig rent og slapp inn svært få sjanser.

I løpet av de første 45 minuttene var det virkelig denne fantastiske vertikale pasningen fra Aitana Bonmati, avvist av Patricia Guijarro i løpet av Lucia Garcia som presset sin utvendige dribling for langt mot målvakten og bare fant sidenettet (10.). Det var også dette momentum-skuddet fra Caldentey som pustet takvinduet (18.) og den suverene utgangen fra Merle Frohms ved føttene til Garcia på timemerket.

tysk effektivitet

Men totalt sett kom spanjolenes opprørende besittelse (67 %) – etter 15 minutter hadde de til og med klart 100 pasninger mot 16 for tyskerne – mot en perfekt forseglet og rolig blokk. Mindre offensive enn mot Danmark, spillerne til Martina Voss-Tecklenburg var imidlertid like effektive. Fra 3. minutt utnyttet Klara Bühl en misset pasning fra keeper Sandra Paños rett i føttene og i området for å hekte Irene Paredes og score med et kryssskudd (1-0). Og kort tid før pause tok Tyskland opp mot Spania, som hadde scoret 3 av sine 4 mål mot Finland (4-1) med en heading, i eget spill, og scoret fra en corner av Alexandra Popp (2-0).

Vakkert arbeid og mange tanker i perspektiv for fremtidige motstandere som vil skape problemer for de åtte ganger europamesterne.