Japan kvalifiserer seg til åttendedelsfinale i verdenscupen på bekostning av Norge | VM for kvinner

Japan er, etter Spania, andre kvartfinalist i verdensmesterskapet for kvinner. I New Zealands hovedstad Wellington slo japanerne Norge 3-1 i en kamp mellom tidligere verdensmestere. Japan ble kåret til verdens beste i 2011, Norge vant verdensmesterskapet i 1995.

The Orange Lionesses kan møte Japan i VM-semifinalene i Australia og New Zealand. Nederland møter Sør-Afrika i morgen om en plass i kvartfinalen. Dersom denne kampen vinnes, venter Spania i 16-delsfinalen fredag. Japan møter Sverige eller USA i kvartfinalen.

Japan tok ledelsen mot Norge etter femten minutter takket være et selvmål fra Ingrid Engen. Omtrent fem minutter senere var stillingen jevn igjen takket være Guro Reiten.

I det 50. minutt var stillingen 2-1 takket være Risa Shimizu. Litt mindre enn ti minutter før slutt på ordinær tid tok Hinata Miyazawa avgjørelsen: 3-1. Den norske superstjernen Ada Hegerberg, som kom inn i kampen på grunn av manglende kondisjon, klarte heller ikke å forhindre eliminering.

For fire år siden ble Japan eliminert i 16-delsfinalen. I Frankrike ble Nederland for sterke 2-1. Lieke Martens scoret vinnermålet fra straffemerket like før slutt.

Norge var et ledende land innen kvinnefotball for noen tiår siden, men prestasjonene har vært skuffende de siste årene. For fire år siden ble norske spillere slått ut av VM i kvartfinalen.

VM kampsenter
Sjekk her den fullstendige planen for verdensmesterskapet for kvinner i 2023 i New Zealand og Australia, alle grupperesultater og plasseringer.

Sjekk ut stillingen og timeplanen nedenfor (de oransje løvinnene er i gruppe E)