Sveitsiske fotballspillere slo VM-debutantene Filippinene

På slutten av første omgang, takket være en videorepris, ble sveitseren tildelt en straffe da Jessica Cowart brøt reglene.

Ramona Bachmann scoret med et skudd nær venstre stolpe.

En straffe har blitt tildelt i alle fire VM-kampene, mens Canadas Christine Sinclair og New Zealands Ria Percival ikke klarte å score.

Også i andre omgang hadde Sveits fordelen og i det 64. minutt scoret Zeraina Piubela det andre målet, og gjorde 2-0 med det sveitsiske landslagets tredje skudd i løpet av et minutt.

Sveits og New Zealand har hver tre poeng etter første runde i gruppe A, mens Norge, mester i 1995, og Filippinene har ingen poeng.

Det har allerede blitt rapportert at resultatet av gruppe B-kampen mellom Nigeria og kanadiske olympiske mestere på fredag ​​ikke har blitt offentliggjort – 0:0.

Fredag ​​møter Spania Costa Rica i gruppe C.

Fotballspillerne kjemper om VM-trofeet for niende gang i historien. I år er det for første gang 32 lag som deltar.

For fire år siden slo USA Nederland 2-0 i finalen i den siste turneringen i Frankrike og feiret sin fjerde seier på rad i turneringen, og løftet trofeet for andre gang på rad. Tyskland har vunnet mesterskapet to ganger, mens Norge og Japan har én tittel hver.