Friidrett. Europarekord på 1500m for Jakob Ingebrigtsen i Oslo utnytter Habz

Utøverne stilte opp på Diamond League-stevnet i Oslo (Norge) ga oss vanvittige 1500m. Foran hjemmepublikummet ble Jakob Ingebrigtsen den første europeeren som gikk under 3 minutter 28 sekunder ved å sette ny rekord på 3’27»95.

Nordmannen, som allerede hadde tatt det beste verdensmerket i 2 Mile-historien forrige uke på Paris-stevnet, var godt tatt med på tempoene som kreves for å levere et høytflygende løp samtidig som han etterlot et stort inntrykk av letthet.

Uløselig brøt rekordholderen på 1500m innendørs siden i fjor fra spanjolen Katir på slutten av løpet til gledesskrikene fra Bislett stadion.

I samme løp eksploderte franskmannen Azeddine Habz sin personlige rekord til å gå under 3’30» (3’29»26) og nærme seg den franske rekorden for distansen holdt av Mehdi Baala (3’28» ’98).

Merk at kveldens andre forestilling også kommer fra en nordmann: Karsten Warholm. Den olympiske mesteren oppnådde den fjerde beste tiden i historien til 400m hekk på 46 sek 52 for sitt comeback. Verdensrekordholderen knuste rittet på torsdag og startet veldig sterkt, som vanlig, for å oppnå den nest raskeste tiden i karrieren, og fant dermed sitt beste nivå etter å ha opplevd en svak sesong i 2022 på grunn av en hamstringskade.