Sveits vinner en «tørr» seier; Danmark suksess i tilleggstid

De sveitsiske hockeyspillerne «Arena Riga» beseiret Norge med resultatet 3:0 (2:0, 0:0, 1:0).

Dario Simion og Andrea Glauser scoret for vinnerne i første periode, og Nino Niederreiter scoret pucken i det norske målet i siste periode.

Sveits sitt mål ble voktet av Robert Maier, som reddet samtlige 14 skudd, mens i den andre enden av banen hadde Júnas Arntsen 23 pucker.

I undergruppe B har Canada og Sveits seks poeng, Tsjekkia og Slovakia har tre poeng hver, Kasakhstan har to poeng, Norge har ett poeng og Slovenia og Latvia har null poeng.

I mellomtiden slo Danmark Frankrike 4-3 (2-0, 1-3, 0-0, 1-0) i ekstraomganger i gruppe A-kampen.

Ved å bruke to flertall førte Nikolaj Oehler og Mikel Bedker danskene foran på første tredjedel.

I andre periode utlignet franskmennene på under ni minutter med mål fra Guillaume Leclerc og Antoni Resch, men Danmark tok igjen ledelsen minuttet senere, denne gangen med Nick Olesen som satte pucken i mål.Frankrike.

Mindre enn 30 sekunder før slutten av andre periode utlignet Jisténs Adamo igjen (3-3).

Derimot scoret Patrick Russell vinnermålet for Danmark i det andre minuttet av ekstraomgangene.

I undergruppe A har USA fått seks poeng, Danmark har fem poeng, Sverige, Finland og Frankrike har tre poeng hver, Østerrike har ett poeng, men Tyskland og Ungarn står fortsatt uten poeng.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper på åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag. De fire beste lagene fra hver undergruppe vil fortsette kampen om medaljer i kvartfinalen, men de svakere lagene fra de to gruppene vil forlate den sterkere divisjonen, og neste år vil Polen og Storbritannia være blant de 16 beste.

I fjor vant finnene verdensmesterskapet ved å beseire Canada i den avgjørende kampen.

Verdensmesterskapet, som arrangeres i fellesskap av den finske byen Tammerfors og Riga, varer til 28. mai.