Amerikanske og svenske hockeyspillere møtes i finalen i U-18 verdensmesterskapet

William Smith scoret tre mål for vinnerne, Cole Hutson, Salvatore Gazo, Danny Nelson og Cole Aizerman scoret ett hver. Dalibors Dvorskis scoret for Slovakia.

I den andre semifinalen slo Sverige Canada 7:2 (2:2, 4:0, 1:0).

Tidlig i kampen tok Canada ledelsen to ganger etter omspill fra McLean Celebrini og Angus McDonnell, men svenskene utlignet med Tom Wilanders skudd i flertall og David Eedströms «mål».

I andre periode scoret Utu Stänberjs to mål, Edström scoret sitt andre av kampen, men igjen fløy pucken inn i det kanadiske målet etter Anton Valberjs skudd.

Riktignok sju sekunder før andre pause fikk Wilander 5+10 minutters straffe, men Sverige tok igjen, da Canada også byttet ut keeper med en sjette spiller.

Etter å ha fått flertall har Sverige allerede scoret med Zeb Forsfjall som skiller seg ut.

Sluttspillet gikk til felles fouls, men det påvirket ikke utfallet lenger.

Det er allerede meldt at Norge i kampen om å holde seg i elitedivisjonen lørdag slo Tyskland 3-2, og vant serien 2-0.

Det har allerede blitt rapportert at Latvia anerkjente svenskenes overlegenhet i kvartfinalen med 1:6, og tok åttendeplassen i mesterskapet.