Finland tar sin første verdenscupseier mot Tyskland

Forkjølet av USA på fredag ​​for å delta i verdenscupen som de arrangerer sammen med Latvia, reagerte Finland, innehaver av OL og verdensmesterskap, dagen etter med å vinne mot Tyskland (4-3).

Finnene åpnet scoringen gjennom Joel Armia (10.), Montreal Canadiens spiss. Men motstanderen deres tok da ledelsen, takket være Marcel Noebels og Kai Wissmann. Sakari Manninen satte vertene tilbake på sporet, og scoret en skuddveksling på mindre enn to minutter i andre omgang. Men bare sekunder fra buzzeren utlignet John Peterka fra Buffalo Sabres for Tyskland.

Sveits sluppet løs mot Slovenia

Det var til slutt Mikko Lehtonen som scoret vinnermålet for Finland, sju minutter fra kampslutt. USA, i ro denne lørdagen, er på toppen av gruppe A, foran Danmark, som dominerte Ungarn (3-1) og som møter Frankrike søndag (15.20). The Blues har med suksess deltatt i verdenscupen, og slo Østerrike (2-1 ap).

I gruppe B, som spilles i Riga (Latvia), startet Sveits konkurransen med et smell og korrigerte Slovenia (7-0). Kasakhstan slo Norge på straffespark (4-3) og latvierne, fredag ​​dominert av Canada, tapte igjen, mot Slovakia (2-1) denne gangen. Sveits leder gruppen foran kanadierne og tsjekkerne, som ikke spilte lørdag.