Latviske ishockeyspillere tapte mot Polen med en score på 3:5 (1:1, 0:2, 2:2), som forbereder seg til neste mesterskap i gruppe A i førstedivisjon i slutten av måneden.

Oskars Lapinskis, Rihards Melnalksnis og Jānis Jaks scoret mål for det latviske landslaget. Axel Ozols holdt målet.

Etter å ha spilt mindre enn seks minutter, var Lapinskis den første som spratt tilbake og sørget for 1-0 for latvierne. Ozols ble tvunget til å overgi seg for første gang i kampen seks minutter fra slutten av første omgang, da han ble slått av Alan Lisharczyk.

I andre omgang, mindre enn tre minutter før pause, da polakkene skøytet mot en latvisk hockeyspiller, sørget Kristians Dzubinskis for 2:1 for gjestene. 17 sekunder før slutt i tredje periode fikk Dubinskis en pasning fra hjørnet av banen og forsterket polakkenes ledelse.

I tredje periode trengte motstanderne bare 25 sekunder for at Pavel Zygmunts skulle gjøre 4-2. Gjerne, fem minutter senere i den utsatte straffen etter Georg Golovkovs utmerkede raid, slapp Melalksnis et nøyaktig skudd foran mål.

Mindre enn fem minutter før slutten av ordinær tid avfyrte Jānis Jaks et langt, feilfritt skudd i flertall etter å ha vunnet et innkast og satt et nytt mål. Etter et halvt minutt ble det gjort en feil i midtsonen som gjorde at Darjuš Vanat kunne gjenopprette tomålsledelsen.

Som forberedelse til turneringene spilte landslaget en tre-mot-tre-forlengelse for trening, men det ble ikke scoret mål. I oppfølgeren ble det spilt straffesparkkonkurranse etter kampen, der Latvia tapte 1:3, hjemmelagets kaptein Kaspars Daugaviņš skjøt nøyaktig, mens Mika Indrašs skudd, Mārtiņš Dzierkals, Haraldas Egles og Golovkov ikke klarte å nå målet.

Fredag ​​spiller de to landslagene en ny testkamp bak lukkede dører klokken 17.00 i ishallen «Daugavas».

22. og 23. april spiller Latvia som gjest mot Storbritannia, mens 28. og 29. april arrangerer «Arena Rīga» kamper med det sveitsiske laget. Det latviske landslaget avslutter forberedelsesfasen med en kamp mot det danske landslaget 4. mai.

Verdensmesterskapet, som arrangeres i fellesskap i de finske byene Tammerfors og Riga, finner sted fra 12. til 28. mai.

En gruppekamp vil finne sted i Riga, hvor Canada, Tsjekkia, Sveits, Slovakia, Latvia, Norge, Kasakhstan og Slovenia møtes, samt to kvartfinalekamper.

Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Artis Ābols, Peteri Nummelins og Raimonds Vilkoits vil bistå Hari Vītoliņš i hans arbeid med landslaget.

Liste over kandidater til det latviske landslaget:

keepere – Ivars Punnenov («Lausanne», Sveits), Marius Bajarun-Galej («Zemgale» fra Jelgava/LLU), Aksel Ozols («Riga» hockeyskole);

forsvarere – Uvis Jānis Balinskis (Liberecs «Bīlī Tygrži», Tsjekkia), Kristaps Zīle, Jānis Jaks, Ralf Freiberg (alle – Litvinovas «Verva», Tsjekkia), Kristofers Bindulis (Česke Budejovice «Motor», Tsjekkia), Patrik Ozols («Dukla» fra Trenčín, Slovakia), Arvil Bergmanis (University of Alaska Fairbanks, NCAA), Roberts Mamcic («Nove Zamky», Slovakia), Ralfs Bergmanis (University of Vermont, NCAA);

spisser – Kaspars Daugavins (Iserlon «Roosters», Tyskland), Oskars Batnia (Mikeli «Jukurit», Finland), Filips Buncis («Nitra», Slovakia), Miks Indrašis (Schwenningen «Wild Wings», Tyskland), Renars Krastenberg (Stockholm AIK, Sverige), Mārtiņš Dzierkals (Česke Budejovice «Motor», Tsjekkia), Ronalds Kēniņš («Lausanne, Sveits), Georgs Golovkovs (Sodertalje, Sverige), Haralds Egle, Oskars Lapinskis (begge – Langnava «Tigers», Sveits) , Rihards Melnalksnis (Zürich «Lions», Sveits).