Norske skiskyttere vinner blandet stafett i verdensmesterskap, latviere holder seg halvveis / Artikkel

Annija Keita Sabule og Baiba Bendika startet i det latviske laget på 4×6 kilometer stafett, men Aleksandrs Patrijuks og Edgars Mise gikk ikke til banen, fordi laget ble passert en runde og før konkurranseslutt ble de nummer 25 i foursome-konkurransen fra 26 land.

Vinnerne ble Ingrid Lanmark Tandrevold, Marte Olsby Reiselanna, Sturla Holm Legreid og Johannes Tinjes Bä, og kom i mål på én time, fire minutter og 41,9 sekunder. Sølvvinnerne, italienerne, var 11,6 sekunder bak, mens bronsemedaljen gikk til det franske laget, skilt fra mesterne med 55,9 sekunder. Heller ikke mesterne ble stoppet av en strafferunde vunnet av Tandrevold på etappe én.

Sabule fullførte ytterligere tre runder i den første skuddvekslingen og rykket tilbake for å komme på 26. plass på banen, mer enn ett minutt bak lederen, Liza Vitoci fra Italia. Sabule tok nok et ekstraskudd i den andre skuddlinjen, men kom ikke videre, og Bendika startet den andre etappen sist, nesten fire minutter bak leder Frankrike.

Bendika trengte to runder til på det første skuddet, noe som ikke hindret henne i å returnere til banen nest siste, men mer enn et halvt minutt bak sine nærmeste konkurrenter høyere på resultattavlen. Etter å ha skutt alle målene i det andre skuddet med en ekstra runde, holdt Baiba seg til 25. plass, men klarte ikke å gi stafettpinnen til Patrijuk.

I kontinuiteten av den første uken av mesterskapet, vil kvinnene møte hverandre i sprinten på fredag, mennene vil møte hverandre på lørdag og søndag, menn og kvinner vil bli annonsert medaljevinnerne i jakten. I andre uke av konkurransen frem til 19. februar vil kampen om premiene fortsatt foregå på de individuelle distansene, i 1+1 blandet stafett, samt i herre- og damestafetten, men de siste medaljene deles ut i distansene med felles start.