Skottland slo på mirakuløst vis det mektige Spania i EM-kvalifiseringen

I Glasgow beseiret de skotske fotballspillerne spanjolene, regnet som favoritter til kampen, med resultatet 2:0 (1:0).

McTominay scoret også to mål i seieren over Kypros. I denne omgangen har danske Rasmus Hejlund ett mer nøyaktig skudd, men i likhet med McTominay har også Portugals Cristiano Ronaldo scoret fire mål.

I kampens sjuende minutt satte McTominay vertene i ledelsen, som utnyttet en spansk feil i egen sekstenmeter og sendte ballen i nettet. Skottene økte ledelsen med to mål tidlig i andre omgang, i det 51. minutt, da McTominay sendte ballen i nettet etter et kontringsspark fra rundt 12 meter.

I den første kampen i gruppe A spilte Georgia uavgjort 1:1 (1:1) med Norge hjemme. Aleksander Serlet førte gjestene i det 15. minutt, men Georgs Mikautadze sørget for 1-1 i det 60. minutt.

I undergruppe A leder Skottland med seks poeng på to kamper, Spania har tre poeng på to kamper, Georgia og Norge har ett poeng på henholdsvis én og to kamper, mens Kypros står uten mål i den eneste duellen i mars.

Vinnerne av de to første plassene av de ti gruppene vil delta i den endelige turneringen, mens tre andre deltakere i den endelige turneringen vil bli avgjort i mars 2024 under «play-off»-kampene i ligaene A, B og C i nasjonene . Liga.

EM vil finne sted i ti tyske byer fra 14. juni til 14. juli 2024.