Eiduka og Frankrikes Kentena tok 13. plass i lagsprintkvalifiseringen på verdenscupen i langrenn

Paret løp banen på seks minutter og 35,80 sekunder, med de beste fullendene, nordmennene Júlije Mire og Anne Hjersti Calvo, som tapte 13,43 sekunder og tok sjetteplassen i 16-par-konkurransen.

De 15 beste duoene fortsatte konkurransen i eliminasjonskampene, med den latvisk/franske duoen som tok 13. plass og ett minutt og 5,42 sekunder bak vinnerne.

Svenskene Emma Rybom og Jonna Sundling ble vinnerne, som klokket 18 minutter og 47,78 sekunder på banen.

De var 4,57 sekunder foran nordmennene, vinnere av kvalifiseringen, og 5,12 sekunder over det tyske førstelaget med Laura Gimmler og Koleta Ridzek.

På den annen side tok det latviske laget med Raimo Vīganta og Nikas Saulīti en 23. plass i kvalifiseringen for lagets freestyle sprint, uten å kvalifisere seg til sluttspillet.

Det beste resultatet ble vist av førstelaget fra Norge, der Eriks Valnes og Johannes Klebo startet. De fullførte banen på 5 minutter og 27,66 sekunder, foran franskmennene med 6,74 sekunder.

26 duetter startet. For å få tilgang til eliminasjonskonkurransen, måtte du avslutte blant de 15 beste duoene.

Norges Valnes og Klebo var best i kampen om seieren, og dekket banen på 16 minutter og 28,29 sekunder.

De var bare 0,68 sekunder foran den italienske duoen Francesco di Fabiani/Federico Pellegrino og 2,67 sekunder foran det andre norske laget til Haralll Åmunnsen og Sindri Bjernestad Skar.

Den siste etappen av verdenscupen går i Lahti.

Lørdag blir det sprintkonkurranse i klassisk stil, og søndag skal skiløperne tilbakelegge en distanse på 20 kilometer i klassisk stil med felles start.