Rastorgujev skyter perfekt i verdensmesterskapssprinten og tar en syvendeplass

Syvende plass er Rastorgujevs nest høyeste prestasjon i verdensmesterskapet. Så langt har han bare vært overlegen i 2019 i Estersund, hvor Andrej ble nummer seks i jakten (etter 13. plassering på sprinten)

Norske skiskyttere tok alle pallene i ti kilometer sprintkonkurransen, men fem nordmenn kom på topp ti sammenlagt.

Seieren ble tatt av Johannes Tingness Bä, som bare gjorde én feil på det første skuddet, kom i mål etter 23 minutter og 21,7 sekunder og ble tre ganger verdensmester i sprint.

Nest raskest var Tarjeijs Bä, og ved mål tapte han for broren med 14,8 sekunder, men topp tre, 39,9 sekunder bak landsmannen, ble fullført av Sturla Holm Lehreid. En annen norsk idrettsutøver, Jūhannes Dāle, ble derimot umiddelbart ekskludert fra topp tre. Han var 43,6 sekunder bak vinneren.

Rastorguyev var i stand til å lukke alle målene på det første og andre skuddet. Han kom i mål ett minutt og 2,4 sekunder bak verdensrekordholderen, og oppnådde sitt beste resultat i verdensmesterskapet i sprint og sikret seg en plass i jakten på en overbevisende måte.

På den annen side gjorde Aleksandrs Patrijuks en feil i den første skuddlinjen, og to ganger i den andre, tapte tre minutter og 36,5 sekunder til Johannes Tingnes Bae og endte på 76. plass.

Edgars Mise var unøyaktig en gang på det første skuddet og var i stand til å lukke alle mål på det andre. Han kom i mål tre minutter og 44,6 sekunder bak vinneren og fullførte løpet på 78. plass.

Blant latviske skiskyttere er det kun Rastorgujevs som starter jakten på søndag.

På spurten denne sesongen endte Rastorgujev på femteplass i Hochfilzen under verdenscupetappene uten å gjøre en eneste feil, deretter ble han nummer 83 i Annecy og ble nummer 20 i Pokluk med et perfekt skudd etter å ha gjort feil på alle andre slag. 21. i Antholz og fjerde – i EM i Lenzerheide.

Patrijuks Kontiolahti tok 92. plass, 100. på Hochfilzen, 88. plass i Annecy og 60. plass på Pokluk, og gjentok rekorden i verdenscupen, men endte på 80. plass i EM.

Mise endte på 97. plass på Kontiolahti, 77. plass på Hochfilzen, 91. plass i Annecy og 47. plass på Antholz, en karriere på topp i verdenscupen, men endte på 62. plass i EM.

Ved verdensmesterskapet tok Rastorgujev tidligere den beste sprintavslutningen i 2019 på Sveriges Östersund-bane, da han endte på 14. plass. Patrijuks høyeste var 88. i Hochfilzen i 2017, mens Mise hevdet det samme i 2021 i Pokluk.

Søndag blir det forfølgelseskonkurranse, der verken Baiba Bendika eller Sanita Buliņa unnlot å delta fredag. Neste uke deles det ut medaljesett i individuell distanse, mixed pair stafett, dame og herre stafett, samt fellesstartskonkurransen.

Etter verdensmesterskapet går den syvende etappen av verdenscupen i den tsjekkiske byen Nove Mesto i Moravia mellom februar og mars, mens finalen av de ti etappene i verdenscupen er planlagt til midten av mars i Oslo.