Det polske håndballlaget skal konkurrere i U-21-VM. Opprykk etter 20 år

• Det polske landslaget i håndball skal spille i U-21-VM.  For første gang på 20 år.

Det polske U-21 håndballlaget har kvalifisert seg til VM etter 20 års pause. De vant opprykk i den andre kvalifiseringskampen etter uavgjort mot Norge 28:28 (15:10) under sprø omstendigheter. De fanget 3 mål på de siste 78 sekundene. Og i svakhet. Håndballspillere fra Torus Wybrzeże Gdańsk bidro også til denne suksessen: Wiktor Tomczak, Jakub Będzikowski og Kornel Poźniak.

POLEN – Norge 28:28 (15:10)

POLEN:

Jastrzębski, Pozniak – Michalowicz 2, Tomczak 2, Sladkowski 4, Głuszczenko 2, Wasiak 4, Wiaderny 2, Kosznik 2, Będzikowski 5, Stempin 1, Szendzielorz, Molski 2, Mielczarski 2,

Tsjekkia – POLEN 25:33 (9:15)

POLEN: Jastrzębski, Poźniak – Michałowicz 8, Tomczak 4, Sladkowski 4, Głuszczenko 3, Wasiak 3, Wiaderny 2, Kosznik 2, Molski 2, Będzikowski 2, Stempin 1, Mzielielorzski 1, 1

Det polske U-21-landslaget i håndball spilte i VM-kvalifiseringsturneringen i Italia. I sin første kamp slo hun tsjekkerne 33:25, så i neste kamp trengte hun uavgjort eller seier for å kvalifisere seg. I den møtte de Norge og uavgjort 28:28. Omstendighetene som denne trekningen ble vunnet under vil imidlertid gå over i historien.

Torus Wybrzeże Gdańsk er en PGNiG Superleague-åpenbaring. Det beste resultatet på nesten 20 år. Les Damian Wleklaks intervju

Hvite og røde startet kampen med en 4:1-ledelse. Polakkene økte systematisk overtaket og i det 13. minutt sto det allerede 9:3. Norge gjorde feil i angrepet, og våre spillere senket ikke farten, takket være at de gikk til garderoben med 15:10-topp.

Etter sidebytte fikk de hvite og røde problemer i angrepet, noe rivalene utnyttet. Norge tok igjen tapene og i kampens 33. minutt nærmet det seg mål (14:15). Rivaliseringen ble jevnere og i det 42. minutt viste resultattavlen uavgjort (18:18). I minuttene som fulgte tok nordmennene initiativet til kampen og tok ledelsen. Fra da av måtte polakkene jage resultatet og ta igjen tapene, men de ga seg ikke hele tiden.

Følelsene var sterke på slutten. 78 sekunder fra kampslutt tapte polakkene 25:28men de ga seg ikke selv om de var underbemannet. Beskyttet Zygmunt Kamys de scoret tre på rad og utliknet til 28:28.