Rastorgujevs hjelper Latvia med å klatre til en respektabel 13. plass i skiskytterstafetten

Birkenthal brukte en reservepatron når han skjøt stående, bommet på målet og tapte kun 5,1 sekunder til Norges Sturl Holm Lægreid, som ble tvunget til å ta en strafferunde.

I den første etappen tok Birkenthal over på 17. plass, og ledet Frankrike, hvor Eric Perot skjøt med presisjon, og tapte et minutt og 9,7 sekunder.

Femteplassen etter etappen ble tatt av Estland, som René Zahna startet stafetten for.

I den andre etappen bommet Mise et langskudd, men var nøyaktig på stående fot, og endte på 19. plass, og tapte to minutter og ni sekunder mot Frankrike.

Franskmennene slo Finland med 13,7 sekunder og Tyskland med 16,7 sekunder, mens nordmennene, takket være innsatsen til Tarjei Be, nådde femteplassen.

Patryuk gjorde først to feil når han skjøt utsatt i den tredje etappen, men bommet på mål når han skjøt stående på de tre første skuddene, noe som betyr at han måtte være nøyaktig i de resterende fem skuddene for å unngå strafferundene og holde Rastorguyevs håp i live. .

Patriuk skjøt på alle fem målene, og endte på 17. plass, tre minutter og 26,2 sekunder bak den tyske lederen, ledet av Benedikt Doll.

Tyskland var kun 0,2 sekunder foran Norge, hvis Vetle Shostad Kristiansen hadde startet på tredje etappe.

Rastorguyev gjorde en feil i motivet for å rykke opp til 15. plass, men i stående skudd ble han tvunget til å bruke to reservepatroner, passerte Bulgaria på vei til mål etter skuddet og endte på 13. plass, og tapte tre minutter og 48,3 sekunder for vinnerne.

Norge feiret til slutt en overbevisende seier med Løgreid, Tarje Bä, Kristiansen og Johannes Tingnes Bä i rekken.

Nordmennene bommet på syv mål uten straffesirkel og gikk forbi Tyskland, som bare gjorde fire av 40 feil, med 20,1 sekunder, og Frankrike med en straffesirkel og syv «pudler» med 55, 6 sekunder.

Fjerdeplassen ble tatt av Sverige, femte av Italia og sjette av Ukraina.

Litauen endte på 16. plass med én strafferunde og ti feilslåtte skudd, mens Estland ble nummer 19 med fire strafferunder og 14 bom.

Norge leder lagstafett-VM med tre seire og 270 poeng. Tyskland, som alltid har vært på pallen, har samlet 210 poeng, mens Frankrike ligger på tredjeplass med 170 poeng.

Med 28 poeng og én start ligger Latvia på 21. plass i 21-landskonkurransen.

Fem stafetter er planlagt denne sesongen, og i den første av dem feiret de norske skiskytterne seier i Kontiolahti.

Lørdag går det en stafett på 4×6 kilometer for kvinner, der Latvia ikke er representert, men søndag avsluttes etappen med en konkurranse med felles start, med Rastorgujev til start, som fikk en sjuendeplass. i den individuelle distansen på 20 kilometer.

Sjette verdenscuprunde går neste uke på den italienske banen Antholz, mens finalen i de ti verdenscuprundene er berammet til midten av mars i Oslo. Verdensmesterskapet arrangeres av Oberhof i Tyskland fra 6.-19. februar.