Flotte kvartfinaler. To overtall i Norgeskampen

Nordmennene ble stoppet av spanjolene og sistnevnte spiller fredagens semifinale på Ergo Arena

Kvartfinale i Gdansk

Gdańsk er en av ni byer – polske og svenske – der håndball-VM skal spilles i 2023. Fansen måtte vente lenge på kampene på Ergo Arena, for frem til kvartfinalen. Men det var verdt det, fordi de absolutte kreftene til denne sporten spiller, flere medaljevinnere av de viktigste begivenhetene. I det 21. århundre har de blant annet vunnet:

Frankrike – olympisk mester (2008, 2012, 2020), olympisk visemester (2016), verdensmester (2001, 2009, 2011, 2015, 2017), verdensmesterskap i bronsemedalje (2003, 2005, 2006 i Europa) , 2010, 2014) og visemester i Europa (2008, 2018)

Spania – Olympisk bronsemedaljevinner (2000, 2008, 2020), verdensmesterskap (2005, 2013), verdensmesterskap i bronse (2011, 2021), europamesterskap (2018, 2020), europeisk visemesterskap (2006, 2016, 2022), europeisk Mesterskap i bronsemesterskap (2014)

Tyskland – olympisk visemester (2004), olympisk bronse (2016), verdensmester (2007), verdensmester (2003), europamester (2004, 2016), europeisk visemester (2002)

Norge – viseverdensmester (2017, 2019), bronsemedaljevinner i europamesterskapet (2020)

Spania slo Norge

Nordmennene kom til kvartfinale etter seks seire på rad, mens spanjolene tapte mot Frankrike på slutten av hovedfasen. Møtet mellom disse lagene begynte onsdag 25. januar klokken 18.00.

Nordmennene startet bedre og ledet 7:4. Klokken 07.5, sjokket fra de største stjernene på de to lagene: Zander Sagosen han dyttet den som hadde ballen Alex Duyshebaev, avgjorde dommerne – 2 minutters straffe til nordmannen. Treneren til verdens visemesterne i 2017 og 2019 fjernet målvakten for å jevne ut banen (dette er allerede normen i håndballkamper på høyeste nivå). Nordmennene mistet ballen, spanjolene kastet den i tomt mål. Et halvt minutt senere, en lignende situasjon og enda et mål. 7:7.

Det var mange flere vendinger, fartsfylt spilling, kamp og besluttsomhet. Noen ganger ledet han det ene laget, noen ganger det andre.

Utrolig slutt

Miguel Sanchez Migallón ble sendt til straffeboksen etter 58 minutter og 12 sekunder. Spanjolenes trener kalte en timeout 38 sekunder før slutten av ordinær tid, spanjolene hadde én spiller mindre. de tapte med ett mål. De ønsket å gå til ekstraomganger. de burde. De trakk keeperen, gikk med på handlingen, Torbjørn Bergerud reddet Alex Duyshebaevs skudd. Tid for Norge. Ballen for dem, med 19 sekunder igjen, ledet de med ett mål.

Spanjolene holdt på, nordmennene passerte, de ville tydeligvis holde ballen til slutt. Men etter 15 sekunder plystret dommerne passivt spill. Ballen ble tatt tilbake av spanjolene, en pasning til nordmennene som lå på halvparten Daniel Dujshebaevsom like før siste siren sparket uavgjort 25:25.

Se flere bilder fra kampen Norge – Spania

To utvidelser

På ekstraomganger kom nordmennenes første mål – 26:25. Til slutt ledet spanjolene, men dommerne plystret sitt passive spill. Nordmennene utlignet 11 sekunder før slutt på ekstraomgangene. Spanjolene var fortsatt i angrep, en av nordmennene begikk en foul, han fikk en to-minutters straffe, som begynte å telle i andre ekstraomganger.

I andre ekstraomganger ble det første målet igjen for nordmennene – 30:29. Mindre enn et halvt minutt før slutt scoret Daniel Dujshebaev vinnermålet. Nordmennene hadde fortsatt en sjanse til å utligne, men han forsvarte seg strålende Gonzalo Perez de Vargas.

Spania vant etter 80 minutter og gikk videre til semifinalen.

Norge – Spania 34:35 (29:29, 25:25, 13:12)

Norge: Bergerud, Saeveras – Bjørnsen 9, Barthold 8, O’Sullivan 4, Sagosen 3, Reinkind 3, Overby 2, Abelvik 2, Grøndahl 2, Bjornsen 2, Gullerud 1, Johannessen, Gulliksen, Blonz

Spania: Perez de Vargas (17/48 – 35%), Corrales (0/3 – 0%) – Fernandez 8, A.Duyshebaev 7, Canellas 5, Figureas 5, D.Dujshebaev 5, Sole 3, Odrizola 1, Serdio 1 , Pecina, Casado, Sanchez Migallon, Casado, Guardiola, Valera.

Flotte kvartfinaler.  To overtall i Norgeskampen

Frankrike bedre enn Tyskland i kvartfinalen i Gdansk

Franskmennene vant mot tyskerne

Den andre semifinalen ble forsinket på grunn av to ekstraomganger mellom Norge og Spania. Spillerne startet kampen klokken 20.50.

Franskmennene var favoritter, men tyskerne overrasket dem, og ledet til og med med fire mål. Hos franskmennene var han på banen fra start Nicolas Carabaticen av verdenshåndballspillerens største legender – trippel olympisk mester, firedobbel verdensmester, trippel europamester, tre ganger kåret til verdens beste håndballspiller.

Karabatić blir 39 i april, men han betyr fortsatt mye, han kan mye. Det var han som ga signalet om å ta igjen tap – han slo 6:8. I det 20. minutt ble det uavgjort 11:11. Etter første omgang var stillingen 16:16. Kanskje franskmennene ville ha ledet, men noen få ganger gjorde han en kjempejobb i det tyske målet Andreas Wolff. Fansen kjedet seg absolutt ikke – det var høyt tempo og fantastisk action.

Etter gjenopptakelsen overrasket Guillaume Gille, treneren til Habs, som introduserte flere innbyttere på bakken. Tyskerne benyttet sjansen til å treffe nettet to ganger. Hos franskmennene kan man imidlertid ikke snakke om innbyttere, for de som sitter på benken er like gode. I det 40. minutt ble det uavgjort 20:20. Om et øyeblikk 22:20. De nåværende olympiske mesterne dominerte stadig mer, i det 52. minutt sto det 29:24. Den andre keeperen til franskmennene forsvarte seg strålende Remi Desbonnet, hadde en treffrate på over 40 % på forsvar. Han ble med rette kåret til spillets beste spiller.

Frankrike – Tyskland 35:28 (16:16)

Frankrike: Gerard, Desbonnet – Fabregas 5, Remili 5, Richardson 4, Tournat 4, Mahe 4, Mem 3, Karabatić 3, Lenne 2, Porte 2, Nahi 1, Grebille 1, Prandi, Lagarde

Tyskland: Wolff, Birlehm – Golla 6, Knorr 5, Mertens 4, Steinert 3, Hafner 3, Groetzki 2, Witzke 2, Kohlbacher 2, Weber 1, Koster, Mengue, Dahmke, Ernst, Kohlbacher, Drux