Latvisk hockeylandslag beseirer nordmenn i testkamp / Artikkel

I det tiende minuttet av første periode satte Patriks Zabusovs Latvia i ledelsen, men drøye sju minutter senere sendte Tomas Bergs-Peulsens pucken i det latviske målet.

I starten av andre periode klarte også Latvia å score et mål, denne gangen var Patrikas Ozolas presis. Mot slutten av tredje periode klarte nordmennene å utnytte en to-minutters utvisning av Mārtiņš Dzierkals. Andreas Martinsen scoret det andre målet for Norge og utlignet.

På den annen side, i starten av den siste tredjedelen, var Latvia i flertall, noe Robert Bukart klarte å bruke, noe som førte Latvia foran for tredje gang med et presist skudd i motstanderens mål. Nordmennene kunne også bruke nok et flertall, da Tobias Fladebijs i det 47. minutt slo den latviske målvakten Āriks Vītola.

Uvis Jānis Balinskis scoret vinnermålet i det første minuttet av ekstraomgangene.

Vītols klarte 29 skudd fra motstanderen inn i det latviske målet, mens Tobiss Normans reddet 12 skudd fra latviske hockeyspillere i den andre enden av banen.

I den andre kampen i «Kaufland Cup» møter latvierne Slovakia lørdag klokken 14.00. Slovakia vant 6-0 i kampen mellom motstanderne Latvia torsdag.

Hari Vītoliņš vil bli assistert av Lauris Dārziņš og Peteri Nummelins i denne turneringen så vel som i arbeidet med landslaget. Raimonds Vilkoits og keepertrener Edgars Lūsiņš, som kun skal være med laget under trening i Latvia, vil også fungere som assistenttrenere.

Det latviske landslagets motstandere i denne turneringen vil også være rivaler i verdensmesterskapet i 2023, som arrangeres i Riga og Tammerfors. Riga organisasjonskomiteen for verdensmesterskapet i 2023, samt hovedmaskoten for turneringen – pinnsvinet Spikey – planlegger også å besøke denne desemberturneringen.

Verdensmesterskapet i ishockey i Riga og Tammerfors i 2023 arrangeres fra 12. til 21. mai. En gruppekamp vil finne sted i Riga, hvor Canada, Tsjekkia, Sveits, Slovakia, Latvia, Norge, Kasakhstan og Slovenia møter hverandre, samt to kvartfinalekamper.