En dag med mål uten skudd for Bendika i jakten på Hochfilzen

Etter den andre skuddlinjen ble franske Gillia Simon lederen, som forsvarte førsteplassen og tok seieren til tross for en strafferunde. Den franske skiskytteren kom i mål på 29 minutter og 56,7 sekunder.

Ingrid Lanmark Tandrevolla fra Norge ble nummer to, også med en tidsbestemt strafferunde, 19,6 sekunder bak vinneren. Tsjekkiske Marketa Davidova, som tok tredjeplassen, var fortsatt 7,5 sekunder bak, som gjorde to skuddfeil.

Sprintvinner Denise Hermann-Wick fra Tyskland klokket tre straffeomganger til på vei til mål for å vinne hennes femteplass. Den slovenske langrennsløperen Anamarija Lampic, som fikk sin verdenscupdebut i skiskyting med en fin femteplass, startet ikke jakten.

Bendik tok det første skuddet veldig raskt og gjorde feil umiddelbart, og la til seks feil i de neste tre skuddlinjene. Ved målgang var løperen bak vinneren med fem minutter og 34,4 sekunder, og tjente hennes 53. plass i konkurransen av 57 skiskyttere.

Torsdag vant latvieren 21. plass på sprinten.

På første etappe i den finske byen Kontiolahti tok Bendika 28. plass på sprinten, 31. plass i jakten og 44. plass på individuell 15 kilometer.

Lørdag blir det også 4×7,5 kilometer stafett for menn, og søndag – forfølgelsesløp for menn og 4×6 kilometer stafett for kvinner. Andrejs Rastorgujevs starter forfølgelsen for menn på søndag, men Latvia vil ikke være representert i noen av stafettene.

Tredje etappe av verdenscupen går fra 15.-18. desember på Annecy-Legrand Bornan-kretsen i Frankrike, mens ti-etapps verdenscupfinale er planlagt i Oslo i mars.