Eidukai tok 30. plass i verdenscupen på en avstand på ti kilometer

Eiduka tok 30. plass i konkurransen for 61 utøvere, og tapte ett minutt og 25,5 sekunder til vinneren, svenske Eba Anderson.

Resultatet oppnådd av den latviske skiløperen ble evaluert med 45,92 poeng fra det internasjonale skiforbundet (FIS).

Vinnerens landsmann Frida Carlsson ble nummer to, 5,7 sekunder bak, mens Tysklands Katarina Hennig ble nummer tre, 13,3 sekunder bak Anderson.

Wiegants avsluttet ti kilometer i klassisk stil med egenstart med 69. beste resultat blant 84 utøvere, fra norsk vinner Johannes Klebo, som også var raskest på sprinten fredag, på to minutter og 15,2 sekunder.

Latvierens prestasjoner på lørdag ble vurdert til 82,81 FIS-poeng.

Som dagen før var det bare de norske som kom opp på pallen. Andreplassen ble tatt av Paul Gulberg, som var 20,5 sekunder bak sin landsmann og var tredje dagen før, og Martin Levström Nienget ble nummer tre, og tapte 28 sekunder til Klebo.

Fredag ​​kom verken Eiduka eller Vigant til kvalifiseringssprintene. Kitija Auziņa, Samanta Krampe, Lauris Kaparkalējs og Niks Saulītis deltok også på sprinten, uten å bryte kvalifiseringsbarrieren.

Søndag, i 20 kilometer fri forfølgelse, starter kvinnelige og mannlige utøvere banen henholdsvis klokken 13.00 og 14.30.

Kanalen «Eurosport 1» sender verdenscupkonkurransene direkte.

Sesongens andre verdenscupkonkurranse er planlagt til neste helg på Lillehammer, men en uke senere er det berammet et stopp i Beitustelen på samme sted i Norge. I midten av desember blir det konkurranse i Davos, men på slutten av året starter den prestisjetunge «Tour de Ski»-serien. Denne sesongens verdensmesterskap er planlagt mellom februar og mars i den slovenske byen Planačić.

Eiduka startet sesongen i midten av måneden i Muonio-bakken i Finland, hvor han vant en niendeplass i det internasjonale skiforbundet (FIS) i konkurransen ti kilometer fristil. Sist helg ble latvieren nummer 12 på ti kilometer fristil på Beitustelene.

Wiegants startet kun i Muonio, hvor han oppnådde det beste resultatet over 15 kilometer i fristil, og tok 31. plass.