Det latviske innebandylaget anerkjenner Tysklands overlegenhet i tredje VM-kamp

Artis Raitums, Klāvs Jansons, Andris Rajeckis og Artūrs Jurševskis scoret mål for det latviske landslaget.

13 minutter ut i kampen ble det dømt frispark for det tyske landslagsmålet, som Raitums oppnådde ved å slå motstanderens keeper. Mindre enn to minutter senere sendte Tino von Pritzbuer ballen gjennom beina til Jānis Salčević og sørget for 1-1, men 70 sekunder før pause satte Svensson Hope tyskerne foran med et lynnedslag.

Andre omgang begynte med to mål fra det tyske landslaget, og dermed stod det 4-1 på under fire minutter. Først i det 23. minuttet scoret Marks Olivers Bete, men et drøyt minutt senere slo Mišels Voke den latviske keeperen. De latviske innebandyspillerne klarte å berge et mål i det 26. minutt, da Jansons brøt unna med et presist skudd.

Derimot begynte den avgjørende tredje perioden med det latviske målet i det 45. minutt, med motstanderkeeper Jana Lemki som slo Rajecki etter en pasning fra Jānis Ragovskis. I etterkant hadde Pēteris Trekše sjansen til å utføre et frispark, men han klarte ikke å sende ballen i det tyske målet. Så, i det 55. minutt, overrasket Voke den latviske målvakten Jānis Salceviča med et kraftig skudd fra distanse og scoret et mål.

Mot slutten av kampen spilte det latviske landslaget med tomt mål, og selv om de latviske innebandyspillerne klarte å stå i motstanderens forsvarssone, klarte tyskerne å snappe opp ballen og Voke sendte ham inn i det tomme målet, og gjenopprettet tre måls ledelse.

I det 59. minutt, som spilte i flertall, klarte latvierne en rask kamp og Jurševskis reduserte til to mål, men i den gjenværende delen av kampen klarte de ikke å skape et angrep.

De latviske innebandyspillerne skal framover, i kamp om en kvartfinaleplass, møte den første innehaveren av gruppe C. Før den siste kampen i undergruppe C er førsteplassen okkupert av Estland, som vant de to spilte kampene.

Det har allerede blitt rapportert at latvierne tapte 3:6 mot det tsjekkiske landslaget i den første kampen i sluttfasen av verdensmesterskapet i Zürich på lørdag, men i den andre kampen anerkjente de overlegenheten til den forsvarende mesteren Sverige med 2 : 11. I mellomtiden tapte Tyskland 9-14 for svenskene i den første kampen, etterfulgt av tap for de tsjekkiske innebandyspillerne, og tapte 6-8.

Norge, Slovakia, Sveits og Finland møter hverandre i undergruppe A, Canada, Estland, Thailand og Singapore møter i undergruppe C, og Polen, Danmark, Filippinene og Australia møter i undergruppe D.

I undergruppen skal lagene spille mot hverandre. Eierne av de to første plassene i gruppe A og B går umiddelbart videre til kvartfinalen, mens eierne av tredje og fjerde plassering skal ha en duell med de to sterkeste lagene i andre lag i hver gruppe.

Landslaget består av to keepere, syv forsvarsspillere og elleve spissspillere. Den største representasjonen av lokale klubber på landslaget er mesterlaget Cēsi «Lekringam» – fire spillere. Det er tre innebandyspillere hver fra «Lielvārde» https://news.google.com/»Fat Pipe» og Talsu NSS/»Krauzers», to fra «Ķekava», og en hver fra «Rubenes» og «Valmieras «Kocēni lag. Seks andre innebandyspillere inkludert i søknaden spiller i utenlandske klubber.

Rollen som kaptein for landslaget spilles av Artis Raitums, hvis karriere allerede er den niende turneringen på dette nivået. Laget inkluderer fire voksne verdensmesterskapsdebutanter – Gustavs Griezītis, Daniels Jānis Anis, Valters Kalnietis og Jēkab Keišs.

Det latviske herrelandslaget innehar for tiden den femte posisjonen i det internasjonale innebandyforbundets (IFF) verdensranking, og denne posisjonen ble også vunnet i de to foregående finalene i Praha og Helsinki.

Latviske innebandyspillere har deltatt i de 13 verdensmesterskapene som er avholdt så langt, og den høyeste prestasjonen er femte plassering oppnådd seks ganger (2006, 2008, 2010, 2014, 2018, 2020).

Den siste turneringen i verdensmesterskapet finner sted i de sveitsiske byene Zürich og Winterthur frem til 13. november.

Latvisk landslag i innebandy for menn for verdensmesterskapets finaleturnering:

Forsvarere: Morits Krūmiņš (finsk «Nokian KrP»), Artūrs Jurševskis («Lekrings»), Jānis Ragovskis, Gustavs Griezītis (begge – Finn «Koovee»), Armands Savins, Oskar Tutāns (begge – «Lielvārde»https:/ / .google.com/»Fat Pipe»), Ralf Orste («Kekava»);

Angripere: Pēteris Trekše (finsk TPS), Artis Raitums, Toms Akmenlauks, Valters Kalnietis (alle – Talsu NSS/»Krauzers»), Rolands Kovalevskis («finsk Koovee»), Edgars Puriņš, Andris Rajeckis (begge – «Lekrings») , Kevin Šmits («Valmiera»), Klāvs Jansons («Ķekava»), Daniels Jānis Anis (Uster UHC, Sveits), Jēkab Keiš («Rubene»).