Latviske innebandyspillere starter verdensmesterskapet i Zürich med tap for Tsjekkia

Klāvs Jansons, Pēteris Trekše og Morics Krūmiņš scoret for det latviske landslaget.

Allerede i kampens 52. sekund sørget en av lederne for det tsjekkiske landslaget, Marek Beneš, til 1-0 i motstandernes favør med et skudd foran mål. I kampens 12. minutt kom latvierne tilbake etter pause med nok et tapt mål, 2-0 i favør av tsjekkerne ved Matejs Havlas, som ytterligere forsterket motstandernes ledelse med tre minutter igjen av perioden.

På vei inn i andre periode og midtveis i kampen kuttet Janson bort motstandernes fordel med et skudd foran mål. Latverne sikret seg også neste flertall, Trekš gjorde 2-3 fem minutter før slutt i tredje periode. Noen minutter senere ble det dømt frispark for det latviske landslagsmålet, som Beneš scoret – 4:2.

I tredje periode, 54 sekunder ut i kampen, satte Krūmiņš inn 3:4 fra nettmaskene, men et halvt minutt senere gjenopprettet Josefs Ripars tomålsledelsen. Da Latvia spilte med et tomt mål, gjorde Mikulāš Krbecs 6:3 to minutter før ordinær tid slutt.

Søndag krysser Latvia klubber med Sverige, og mandag møter de Tyskland. Sverige vant kampen mellom disse lagene lørdag – 19:4 (5:0, 6:3, 8:1).

Norge, Slovakia, Sveits og Finland møter hverandre i undergruppe A, Canada, Estland, Thailand og Singapore møter i undergruppe C, og Polen, Danmark, Filippinene og Australia møter i undergruppe D.

I undergruppen skal lagene spille mot hverandre. Eierne av de to første plassene i gruppe A og B går umiddelbart videre til kvartfinalen, mens eierne av tredje og fjerde plassering skal ha en duell med de to sterkeste lagene i andre lag i hver gruppe.

Landslaget består av to keepere, syv forsvarsspillere og elleve spissspillere. Den største representasjonen av lokale klubber på landslaget er mesterlaget Cēsi «Lekringam» – fire spillere. Det er tre innebandyspillere hver fra «Lielvārde» https://news.google.com/»Fat Pipe» og Talsu NSS/»Krauzers», to fra «Ķekava», og en hver fra «Rubenes» og «Valmieras «Kocēni lag. Seks andre innebandyspillere inkludert i søknaden spiller i utenlandske klubber.

Rollen som kaptein for landslaget spilles av Artis Raitums, hvis karriere allerede er den niende turneringen på dette nivået. Laget inkluderer fire voksne verdensmesterskapsdebutanter – Gustavs Griezītis, Daniels Jānis Anis, Valters Kalnietis og Jēkab Keišs.

Det latviske herrelandslaget innehar for tiden den femte posisjonen i det internasjonale innebandyforbundets (IFF) verdensranking, og denne posisjonen ble også vunnet i de to foregående finalene i Praha og Helsinki.

Latviske innebandyspillere har deltatt i de 13 verdensmesterskapene som er avholdt så langt, og den høyeste prestasjonen er femte plassering oppnådd seks ganger (2006, 2008, 2010, 2014, 2018, 2020).

Den siste turneringen i verdensmesterskapet finner sted i de sveitsiske byene Zürich og Winterthur frem til 13. november.

Latvisk landslag i innebandy for menn for verdensmesterskapets finaleturnering:

Forsvarere: Morits Krūmiņš (finsk «Nokian KrP»), Artūrs Jurševskis («Lekrings»), Jānis Ragovskis, Gustavs Griezītis (begge – finsk «Koovee»), Armands Savins, Oskar Tutāns (begge – «Lielvārde»https://news . .com/»Fat Pipe»), Ralf Orste («Kekava»);

Forwards: Pēteris Trekše (finsk TPS), Artis Raitums, Toms Akmenlauks, Valters Kalnietis (alle – Talsu NSS/»Krauzers»), Rolands Kovalevskis («finsk Koovee»), Edgars Puriņš, Andris Rajeckis (begge – «Lekrings»), Kevin Šmits («Valmiera»), Klāvs Jansons («Ķekava»), Daniels Jānis Anis (Uster UHC, Sveits), Jēkabs Keiš («Rubene»).