Fotball: helgen for de røde djevlene og kongoleserne i diasporaen i Europa (Norge, Slovakia og Sveits)

Norge, 17e dag, 2e inndeling

Start og Faites-Prévu Makoss, innehaveren, slo Mjonalen 1-0. Dette er den 4e Sesongens eneste seier for Start, 13e og første ikke-nedrykksplass med 16 poeng.

Slovakia, 2e dag, 1D inndeling

DAC Dunajska Streda slo opprykk Komarno 2-0. Med Yhoan Andzouana som starter og kaptein.

Sveits, 3e dag, 1D inndeling

Den regjerende mesteren hentet sitt første poeng for sesongen mot FC Zürich (2-2). Startspiller Sylver Ganvoula så Katic frarøve ham et første mål i det 23. minutte minutt, med en takling foran det tomme målet, scoret så 2-1 i det 54. minutte. På en lang klarering fra forsvaret, med ryggen mot mål, eliminerer den kongolesiske spissen livvakten med hodet, snur, akselererer og lurer keeperen med et kryssskudd ved bunnen av stolpen. Hans andre mål for sesongen. Han ble erstattet i 81e minutt.

Servette tapte i Lugano (1-3), til tross for at Genevans åpnet scoringen. På utligningen ble Bradley Mazikou slått i luften av Mahmoud (73e min).

Fem minutter senere spiller venstrebacken på målvakten sin som… lar ballen passere i nettet. Et kneblemål tilskrevet den kongolesiske forsvareren (1-2, 78e min).

Lausanne tapte hjemme mot Saint-Gall (3-4). Vaudois mistet også Morgan Poaty, som kom skadet i det 13. minutte minutt. Kévin Mouanga var en starter på midten og spilte hele kampen.

På rangeringen er Servette nummer 2e med 9 poeng, langt foran Lausanne, 9e med 3 poeng og Young Boys Bern, sist med 1 poeng.

Thun blir tvunget til å dele av Lausanne-Ouchy (1-1). Startspiller Trésor Samba ble byttet ut i det 61. minutte minutt.