Fotball: De røde djevlenes helg i Europa (Spania, Georgia, Norge, Sveits og Russland)

Georgia, 18e dag 1D inndeling

Mesterskapsleder, Dila Gori, innrømmer uavgjort 1-1 mot Kolkheti Poti. Holder, Romaric Etou ble utvist på den 88e minutt.

Spania, 42e og siste dag, 2e inndeling

Slått av Villarreal-reservatet, den røde lykten (1-0), sklir Racing Santander til 7e plass og ser Oviedo kapre den siste kvalifiseringsplassen til sluttspillet. Holder, Jordi Mboula fikk et gult kort på 59e minutt og erstattet i det 77e.

Norge, 11e dag, 2e inndeling

Start tar et poeng fra Levanger (1-1), med Fait-Prévu Kaya Makosso som starter. Start er 14eav 16, med 10 poeng.

Sveits, cupfinale

Bradley Mazikou, holder, og Servette vinner finalen mot Lugano. Uavgjort på slutten av ekstraomgangene bestemte de to lagene seg for straffer, og det var Genevans som vant 9 til 8. Den kongolesiske venstresiden scoret 6.e lagets skudd.

Etter den bulgarske cupen i 2021, vunnet med CSKA Sofia, vant den tidligere Lorient-spilleren sitt andre trofé.

På tredjeplass i ligaen skal Servette konkurrere i Europa League neste sesong.

Russland, sluttspill andre omgang, 2e inndeling

FK Ural rykker ned til tross for 2-1-suksessen mot Akron i returkampen. Emmerson Illoy Ayyet, forfatter av en redning på 9e minutt og erstattet på 59eog laget hans hadde faktisk tapt i den første etappen, hjemme, med en score på 0-2.

Arsenal Tula svikter ved portene til førstedivisjon. Erving Botaka Yoboma og lagkameratene hans hadde gjort den harde delen ved å vinne den første etappen mot Nizhny Novgorod (2-1) 29. mai. Men søndag tapte de 0-2 hjemme.

Den russisk-kongolesiske forsvareren var en av hovedpersonene i dette scenariet med tre mål scoret på to kamper: i den første etappen scoret han, fra de 8.e minutt, mot hans side, før han scoret vinnermålet med en sint heading i den 33e. Advart klokken 27e minutt hadde han blitt byttet ut i pausen.

Fra og med søndagen holdt han sin rang til 58e minutt og nytt selvmål: på et meislet innlegg fra Bozhenov lurer han keeperen sin med kneet ved å kutte banen foran Ze Turbo. Dens markering på Bissau-Guinean kan gi opphav til debatt om denne handlingen.