Les Bleues bekrefter førsteplassen i Norge

Axel Allag, Media365, publisert fredag ​​27. oktober 2023 kl. 20.54

De blå fortsatte farten i Nations League, med suksess i Oslo mot Norge (1-2). Fortsatt i toppen av gruppen skal de prøve å bekrefte denne seieren tirsdag i Reims mot samme motstander.

Julie Dufour vil huske sitt første utvalg i lang tid. Glitrende med Paris FC siden sesongstart (7 mål på 9 kamper), delte hun fronten av det blå angrepet med Eugénie Le Sommer og Kadidiatou Diani denne fredagskvelden i Oslo. Stilt overfor et norsk lag fratatt flere ledere, inkludert Ada Hegerberg, imponerte det franske laget raskt og påtrengte banen sin rytme. De første 20 minuttene var imidlertid hovedsakelig preget av en svært lukket motstand, med få sjanser. Helt til Blues klarte å gjøre en bemerkelsesverdig forskjell. Etter en en-to med Geyoro, løp Dufour langs linjen i området og deretter sentrert tilbake; da han fant seg selv på banen, bøyde Mjelde læret inn i sitt eget nett (0-1, 23.).

Etter denne åpningsscoren prøvde det franske laget å ta pausen, men dessverre kom ikke det andre målet til tross for Le Sommers fullakseskudd godt fanget av Mikalsen (32.). Med noen få skremsler klarte de blå fortsatt å returnere til garderoben med fordelen mot en relativt begrenset motstander for å strebe etter bedre. I andre omgang hadde begge lag størst problemer med å demonstrere teknisk nøyaktighet, med feil som multipliserte i registeret. Mindre suverent endte det franske laget med å sprekke etter et balltap fra Sakina Karchaoui godt utnyttet av lokalbefolkningen. På et kryss skjedde det en sammenblanding i 16-meteren og Marit Lund, med litt suksess, klarte å score for å utligne mens Picaud hadde avvist ballen på stolpen (1-1, 60.).

Tvilen satte seg ikke lenge i folks hoder fordi, etter en corner fra Selma Bacha, steg Wnedie Renard høyere enn alle andre for å gjenopprette fordelen til laget sitt (1-2, 69.). Seier igjen etter suksesser mot Portugal (2-0) og deretter Østerrike (0-1), må de blå bekreftet i løpet av neste utspill. Mens Østerrike dominerte Portugal i den andre kampen (2-1), skal Frankrike-laget prøve å vinne i sin andre kamp mot Norge, tirsdag i Reims (21.00). Hvis det lykkes, vil Final 4 i denne Nations League, planlagt til februar neste år, komme veldig nært.