Les Bleues slipper inn uavgjort mot Norge

Det franske damelaget forsøkte tirsdag i Reims, men fant aldri løsningen mot Norge (0-0), snublet over motstanderens keeper eller stolpen, men de blå forblir i toppen av gruppen sin. Med denne uavgjort har franskmennene ti poeng og ser østerrikerne komme tilbake til tre poeng etter seieren mot Portugal på starten av kvelden (2-1), men fortsetter å komme nærmere «Final 4».

Etter et tett møte fredag ​​hvor de var ganske effektive i Oslo (2-1), fant de blå, som fortsatt ikke har tapt, denne gangen en løsning foran de 13.000 tilskuerne på Auguste-Delaune stadion i Reims. Mangler ofte inspirasjon. Ikke kreative nok og ofte for akademiske oppnådde de vakre bevegelser når de akselererte og spilte med ett trykk. Som en aksjon like etter pause, avsluttet med et enkelt skudd, men over det norske målet (49e).

Venstre på benken av Hervé Renard, Kadidiatou Diani, som avsluttet mandag klokken 14e stedet for Ballon d’or 2023, ble glemt av Sandy Baltimore, komfortabel på høyre side, selv om hun gjorde en veldig god inngang ved timemerket. «Vi kommer ikke til å skjule spørsmålet, det må gjøre det bedre,» sa treneren mandag på en pressekonferanse om Diani, Bleues» toppscorer i verdenscupen, men ned siden sesongstarten.

Baltimore i sikte

Baltimore ble etablert i stedet for Lyonnaise og var den mest fremtredende franske spilleren, særlig forfatteren av to kraftige angrep (25e31e) og opphavet til vakre bevegelser med Elisa de Almeida, PSG-forsvareren. Hun scoret poeng som forberedelse til de olympiske leker i 2024, spesielt da hun fant posten (70e), og mens hun hadde en komplisert siste sesong.

Den parisiske spissens kamp vil garantert gi treneren hodebry til OL, hvor han må kalle opp 18 spillere inkludert fem angripere. Og med Delphine Cascarino og Marie-Antoinette forventet Katoto å komme tilbake i tide til sommeren.

For på venstresiden har Renard bestemt seg for igjen å stole på en ny spiller: Julie Dufour, Paris FC-spissen, som får en dundrende start på sesongen i D1 og Champions League. Etter sin første i blått fredag ​​i Oslo hvor hun var i utgangspunktet for det første målet for franskmennene, viste hun seg litt mindre tirsdag da kampen helt klart lente seg mot høyre. Bortsett fra en fryktsom streik (17e) og et hode over (51e). Hvis trioen med Sakina Karchaoui og Grace Geyoro kombinerte godt fredag, var det mye mindre flytende i Reims. Den 22 år gamle parisieren ble erstattet ved timemerket av Diani, som gjorde en god entré, med stolthet.

Henry og Mbock kommer tilbake

Hervé Renard kunne stole på to tidligere ledere, tilbake i utvalget. Nok en gang etablert, ble Amandine Henry ofte tilkalt og projiserte seg selv flere ganger som da hun prøvde lykken med et kraftig slag (56e) godt fanget av Aurora Mikalsen, den norske målvakten, eller da hun fant stolpen (85e). Akkurat som forsvarsspiller Griedge Mbock, tilbake fra skade, som spilte en komplett kamp.

Utover disse gode nyhetene har franskmennene altfor ofte møtt Mikalsen. I desember på neste møte må de derfor vinne i Portugal og mot Østerrike for å fortsette sin kampanje i Folkeforbundet, og rolig gå mot OL, målet til Hervé Renard og Blues.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *