Latviske tennisspillere taper også i Davis Cup-double

I doublekampen tapte den latviske duoen Miķelis Lībietis og Mārtiņš Pođus mot talentfulle Kasper Rūdas og Viktor Durasovič med 3-6, 6-7 (2:7), 7-6 (7:5), 2-6 , som etter tre kamper gikk de inn i løpet med 0-3. Skjebnen til denne duellen er derfor kjent allerede før de to singelkampene søndag.

Latvia var som tidligere ventet ikke representert i dobbeltkampen av Artūrs Lazdiņš og Rūdolfs Mednis, men av lagets førstenummer Lībietis og M.Podžus.

Allerede fredag ​​spilte Libietis sin singelkamp alvorlig syk, men han tok likevel til banen under lørdagens doublekamp. I første sett klarte nordmennene, ved bruk av det eneste pausepunktet, å bryte hjemmelagets serve én gang og triumferte 6-3.

I andre sett fikk også Latvia pause og tok ledelsen med 5-3, og kunne serve for å vinne settet, men fortsettelsen var svært uheldig for hjemmelaget, siden Norge slo tilbake og nådde 5-5 .

Et svært avgjørende øyeblikk kom i neste kamp, ​​da motstanderne vant to pausepoeng, men i begge tilfeller klarte de å komme seg tilbake takket være en utmerket serve fra M.Podža. Deretter ble skjebnen til det andre settet avgjort i en tie-break, i begynnelsen tok norske tennisspillere ledelsen med 4:0, og gjestene beskyttet også denne fordelen trygt, og vant med 7:2.

I tredje sett fikk latviske tennisspillere nok en pause og tok tilbake ledelsen med 5-3, men denne gangen klarte de heller ikke å beskytte overtaket, fordi de ikke brukte tre baller satt på serven sin, men nordmennene nådde 5. – 5. Det førte til at også dette settet endte i tie-break, der Latvia var i ledelsen i starten, men nordmennene klarte å ta ledelsen med 5:4. Etter det oppnådde vertene uavgjort i en vakker kamp og var overlegne i ytterligere to kamper på rad, og vant tie-breaket med 7:5 og triumferte i tredje sett.

Seieren i tredje sett ga et psykologisk løft, men det gjenspeiles ikke på banen, da Norge raskt tjente to pauser tidlig i fjerde sett og tok ledelsen 5-1. Hjemmelaget var da overlegne på servering, men i den åttende kampen vant Latvia fire matchpoeng på en gang, men med den femte gangen utnyttet nordmennene mulighetene sine.

Det latviske laget startet duellen med to tap. I den første kampen tapte M.Podžus for Rud 3-6, 1-6, 5-7, og i den andre kampen tapte Libyan 7-6 (7:5), 4-6, 1-6, 6- 7 (3:7) tapte for Durasovic.

Etter sin første fulle profesjonelle sesong ble libyeren en andre stabil latvisk racket i tennis og okkuperer for tiden 380. plass på ATP-rankingen, men i november i fjor nådde han 352. plassering, som er rekordkarrierene hans. Tennisspilleren avsluttet forrige sesong i slutten av november, da han kunne vinne en kamp på Challenger-nivå for bare tredje gang i karrieren. Siden har han ikke deltatt i offisielle kamper, men nylig trente han lenge med den beste latviske tennisspilleren Ernests Gulbi, som fortsetter å komme seg etter skade.

I mellomtiden inntar Mr.Podžus den 860. posisjonen på verdensrankingen. Latvieren avsluttet fjoråret med tap i tre påfølgende kamper i «Futures»-seriens turnering og okkuperte den 796. posisjonen i rangeringen. Han hadde ikke fullført en så lavsesong på fire år. I år spiller Podžus litt mer suksess, og forrige uke på «Futures»-seriens turnering i Frankrike nådde han kvartfinalen og for første gang på mer enn to år klarte han å beseire en av de 300 beste tennisspillerne.

På den annen side er det bare den 18 år gamle norske lederen Ruds som befinner seg denne uken på 217. plass på rangeringen, som utgjør hans karrierebeste. Rudd spilte i hovedarrangementet i ATP World Tour 250-seriens turnering i Chennai tidligere i år, hvor han tapte i den første kampen, men konkurrerte senere i Australian Open-kvalifiseringen og vant to ganger, og led kun ett tap i den avgjørende kampen. rund.

I tillegg i september i fjor deltok Rud i hovedkonkurransen i Chengdu «ATP World Tour 250»-serien, men forble også uten seier. Generelt viste han imidlertid en ytelse av meget høy kvalitet i andre halvdel av fjoråret.

Rūds hadde aldri møtt latviske tennisspillere i løpet av karrieren.

I mellomtiden er den 19 år gamle serbiske spilleren Durasovics rangert som nummer 630. Ved utgangen av 2015 hadde den steget til 452. plassering, men falt litt i fjor. Dessuten, i løpet av karrieren, okkuperte Durasovics den 32. posisjonen i verdens juniorrangering. Han startet i år med tre Futures-turneringer i Tyrkia, hvor han vant to totalt.

Til nå hadde ikke Durasovičs spilt mot latviske tennisspillere, men i november i fjor konkurrerte han i samme par med Mārtiņa Podža på «Futures»-konkurransen i Estland, men begge mislyktes i den første runden med dobbeltkamper.

Det norske tennislaget ankom Jelgava med tre av sine verdensrangerte utøvere. Laget inkluderer også 17 år gamle Simens Sunde Bratholms, som er på 1376. plass på rankingen, mens 22 år gamle Joakim Bjerke for tiden ikke er på verdensrankingen, men i løpet av karrieren klarte han å klatre til 912. plassering .

I mellomtiden er Lazdiņš for øyeblikket på 1192. plassering i verden i double, men i singel er han på 1469. plass, mens Mednis er på 1290. plass i double-rankingen, mens i singel er han for øyeblikket rangert på 1544. plass.

Latvisk herretennisleder Ernests Gulbja er nok en gang fraværende fra det latviske laget, som fortsetter å komme seg etter skade og ennå ikke har startet i år.

Så langt har ikke latviske og norske tennisspillere møtt hverandre i Davis Cup-kamper.

De siste årene spiller det latviske landslaget jevnlig Davis Cup-kamper i regionene, blant annet i Liepaja, Valmiera og Daugavpils, men denne gangen går kampen for første gang i Jelgava.

Vinneren av Latvia-Norge-paret møter Marokko eller Danmark i andre runde av den andre gruppen i Europa-Afrika-sonen i Davis Cup 7. og 9. april, som leder 2-1 etter de to første dagene. . Taperen må også møte en av disse motstanderne for å beholde sin plass i denne gruppen. Dersom Latvia møter Danmark, går kampen på hjemmebane, men de må møte Marokko på bortebane.

I mellomtiden vil de avgjørende kampene om en plass i den første gruppen i Europa-Afrika-sonen finne sted fra 15. til 17. september.

I fjor beseiret latviske tennisspillere Monaco i første runde av Davis Cup i Daugavpils, men tapte mot Hviterussland 1-4 i andre runde, og klarte ikke å kvalifisere seg til den avgjørende kampen om innpass i den første gruppen.

Det latviske landslaget spilte i den første gruppen i Europa-Afrika-sonen i 2008, 2010 og 2014, men klarte aldri å bli der.

LETA/Foto: Ieva Čikas/LETA

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *