Eier av det norske fiskehelsekonsernet STIM utforsker salgsmuligheter

Norsk fiskehelsekonsern STIM søker etter nye eiere til selskapet.

Den norske banken ABG Sundal Collier er ansatt for å gi råd om selskapets salgsprosess på 1,2 milliarder kroner (€103 millioner/$109 millioner).

Salgsprosessen er i en tidlig fase og teasere og informasjonsmateriell er ennå ikke distribuert, sier Anders Aune Berntsen, investeringsbankmann i ABG Sundal Collier. IntraFish.

– Vi forbereder fortsatt prosessen og håper at avtalen vil bli inngått i første halvdel av 2024, sa Berntsen.

Berntsen kunne ikke spekulere i potensielle kjøpere av selskapet.

STIM eies av tidligere administrerende direktør Jim-Roger Nordly, som indirekte eier 100 % av selskapet gjennom Nordly Holding og Pitancia. Carl-Erik Arnesen ble tidligere i år utnevnt til administrerende direktør.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Så godt som alle lakseoppdrettere i verden står på våre kundelister i dag, og med økningen i aktivitet og salg er STIM i en meget sterk posisjon.Derfor er det hensiktsmessig å «Utforske alternative eierstrukturer nå,» sa Nordly.

I 2021 bygde STIM et anlegg på 500 millioner kroner ($56 millioner/€47 millioner) for å studere og utvikle en organisme som kan spille en nøkkelrolle i å redusere antibiotikaresistente bakterier i fisk, husdyr og andre dyr, inkludert mennesker.

Fremveksten av antibiotikaresistente bakterier som et globalt helseproblem har gjort bakteriofager til en spennende ny utvikling, med potensial til å redde titusenvis av liv, sa Nordly. IntraFish på den tiden.

Det 35 år gamle selskapet har kontorer i Norge, Chile, Storbritannia og Canada.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *